Foto: LETA

Latvijas regbija-7 sieviešu izlase svētdien piedzīvoja trīs zaudējumus un Eiropas čempionāta "Trophy" divīzijas otro posmu noslēdza astotajā pozīcijā, tomēr saglabāja vietu šajā divīzijā arī uz nākamo gadu.

Svētdien Latvijas sportistes ceturtdaļfinālā ar 0:50 kapitulēja spēcīgajai Skotijai, turpinājumā ar 0:31 pārliecinoši piekāpās arī Šveicei, bet spēlē par septīto vietu ar 17:21 zaudēja Somijai.

Noslēdzošajā spēlē Latvijai piezemējumus veica Liene Vāciete, Zane Sirsniņa-Kukaine un Līga Svetlova.

"Komanda nospēlēja apmēram tā, kā biju gaidījis. Pret Skotiju ļoti labs bija pirmais puslaiks (0:19), taču otrajā jau mazliet atlaidām. Arī citas spēles skotietes uzvarēja ar lielu rezultātu," izteicies Latvijas izlases galvenais treneris Uldis Bautris. "Otro spēli pret Šveici uzskatu par vienu no sliktākajām. Pirms tās nolija lietus. Pēc 0:5 pirmajā puslaikā, kas nav nekas daudz, viņas mūs ar spēku nospieda."

"Baidījāmies, ka pret Somiju būs tas pats, jo viņas arī rāda spēka regbiju. Sapratām, ka tā spēle jāuzvar, un bija iespējas. Diemžēl ielaidām piezemējumu pēc raka, tad vienu smago meiteni izlaidām caur zonu, bet uzskatu ka bijām labāki. Spēle bija līdzvērtīga, izšķīra primitīvas kļūdas, pieredzes trūkums, uztraukums," pauž Bautris. "Ja nekas nebūtu sanācis, tad mājās braucot būtu skumīgi, taču vismaz tagad būs ko atcerēties. Nākošajā gadā vairs nebūsim grupā izlikti kā ceturtie – zem mums jau būs kāda potenciāli vājāka komanda."

Pirms tam pirmajā dienā apakšgrupu turnīrā latvietes ar 0:31 zaudēja Ukrainai un ar 5:26 piekāpās Rumānijai. Trešajā mačā bija plānots spēlēt ar Moldovu, kas gan uz turnīru neiedevās, tāpēc Latvija tika pie tehniskās uzvaras ar 25:0.

Pirmajā posmā Latvijas regbija-7 sieviešu izlase, debitējot šajā divīzijā, ieņēma desmito vietu, tomēr jau pēc iekļūšanas otrā posma ceturtdaļfinālā kļuva zināms, ka divu posmu kopvērtējumā Latvija pat teorētiski vairs nevar būt zemāk par desmito vietu un tāpēc ari nākamgad spēlēs Eiropas otrajā divpadsmitniekā.

"European Trophy" turnīra komandas, kurām divos turnīros būs visvairāk punktu, nākamajā gadā spēlēs "Grand Prix" līgā, bet divām vājākajām būs jādodas līmeni zemāk. Uz augstāko līmeni pakāpās Skotija un Vācija, turklāt Skotija otrajā posmā uzvarēja visās sešās spēlēs ar kopējo rezultātu 239:5, vienīgos punktus zaudējot finālmača beigās.

Vēl no "Conference" divīzijas uz "Trophy" pacelsies Norvēģija un Austrija, no "Grand Prix" divīzijas zemāk krīt Zviedrija un Nīderlande, kamēr vietas "Trophy" grupā zaudēja Malta un Moldova.

Latvijas izlase, debitējot "Trophy" divīzijā, divu posmu summā guva devīto vietu, kas kopējā Eiropas izlašu vērtējumā atbilst 21.vietai.

Kā vēstīts, arī Latvijas vīriešu regbija-7 izlasei šogad izdevās saglabāt vietu "European Trophy" divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!