Foto: PantherMedia/Scanpix/LETA

Latvijas skrējējs Maksims Sinčukovs sestdien izcīnīja sesto vietu Itālijā notikušā Eiropas U-20 čempionāta vieglatlētikā 400 metru barjerskrējienā, atkal labojot šīs vecuma grupas Latvijas rekordu, turklāt pāris stundu vēlāk palīdzēja 4x400 metru stafetes komandai izcīnīt piekto vietu.

Individuālajās sacensībās cīņā par godalgām Sinčukovs finišēja pēc 50,98 sekundēm.

Par čempions ar jaunu Eiropas U-20 rekordu kļuva Vilfrīds Apjo no Francijas, finišējot pēc 49,93 sekundēm, bet pārējās vietas uz goda pjedestāla aizņēma itālis Alesandro Sibilio un Davids Hosē Pineda no Spānijas.

Pirms tam pusfinālā Sinčukovs barjeroto distanci skrēja 51,15 sekundēs, turklāt apsteidza arī Apjo. Arī toreiz viņš izskrēja jaunu Latvijas U-20 rekordu.

Savukārt priekšsacīkstēs Sinčukovs finišu sasniedza pēc 52,68 sekundēm.
Tikmēr 4x400 metru stafetes finālā Sinčukovs, Edgars Pavārs, Iļja Petršenko un Austris Karpinskis finišēja pēc trim minūtēm un 11,62 sekundēm, kas deva piekto vietu.

Sacensībās triumfēja Itālijas kvartets, bet Latvijas komanda no goda pjedestāla atpalika par vairāk nekā divām sekundēm.

Zīmīgi, ka sestdien priekšsacīkstēs Latvijas komandas sastāvā Sinčukova vietā skrēja Daniels Bambals. Toreiz komanda bija par sekundi lēnāka, sasniedzot septīto ātrāko laiku.

Tāpat čempionāta noslēdzošajā dienā vakara sesijā ar 12. vietu diska mešanas finālā samierinājās Lauris Kaufmanis. Viņam ieskaitīti bija 45,62 un 50,83 metrus tāli raidījumi, kas neļāva apsteigt kādu no konkurentiem.

Pirms tam kvalifikācijā Kaufmanis bija spējis mest 53,16 metru tālumā, kas arī deva 12. vietu un ļāva kā pēdējam sasniegt finālu.

Tāpat svētdien sacensības turpināja arī desmitcīņnieks Krišjānis Beļaunieks. Pēc pirmajā dienā veiktām piecām disciplīnām latvietis ar 2460 punktiem ieņēma pēdējo vietu 27 daudzcīņnieku vidū, tomēr svētdien viņš spēja pakāpties līdz 23.pozīcijai starp 26 sportistiem, kas noslēdza sacensības, savācot 5804 punktus.

Svētdien vispirms Beļaunieks ar rezultātu 14,65 sekundes izcīnīja septīto vietu 110 metru barjersprintā un izkļuva no kopvērtējuma pēdējās pozīcijas. Diska mešanā latvietis ar jaunu personīgo rekordu 41,41 metrs bija pat ceturtais labākais, bet kārtslēkšanā tika 4,10 metru augstumā, kas deva dalītu 16. pozīciju un ļāva kopējā ieskaitē pakāpties vēl par vienu vietu.

Šķēpmešanā 55,24 metrus tāls Beļaunieka raidījums bija devītais labākais starp desmitcīņniekiem, bet noslēgumā 1500 metru distancē latvietis finišēja pēc piecām minūtēm un 20,34 sekundēm, kas šajā disciplīnā deva 21. vietu.

Pirmajā dienā Beļauniekam īpaši sāpīgas bija pēdējās trīs disciplīnas, jo lodes grūšanā latvietis palika bez rezultāta, augstlēkšanā apsteidza vienu konkurentu, bet 400 metros bija pēdējā vietā.

Sestdien Latvijas jaunais šķēpmetējs Patriks Gailums izcīnīja ceturto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!