Foto: F64

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka svētdien Viļņā zaudēja Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Satellite" sērijas turnīra titula mačā.

Turnīrā ar astoto numuru izliktās Latvijas sportistes finālā ar 1-2 (26:28, 21:18, 7:15) piekāpās vācietēm Katarinai Šilervainai un Cinjai Tilmanei, kurām bija piešķirts ceturtais numurs.

Graudiņa un Kravčenoka ar pretiniecēm no Vācijas tikās otro reizi turnīrā un pirmajā bija spējušas viņas uzvarēt. Pirmajā setā Latvijas sportistes neizmantoja sešas setbumbas.

Graudiņa "Satellite" turnīra finālā spēlēja otro reizi karjerā, jo 2015. gadā Vaducā to darīja arī pārī ar pieredzējušo Inesi Jursoni, turklāt arī toreiz tika piedzīvota neveiksme.

Kā vēstīts, pirmajā kārtā Graudiņa un Kravčenoka ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:14) pārspēja savas tautietes Martu Ozoliņu un Alisu Leci, kuras turnīrā bija izliktas ar devīto numuru, otrajā kārtā ar 2-0 (21:12, 21:18) pārspēja vācietes Sabrīnu Karnbaumu un Natašu Ņemčuku, kurām bija ticis 16. numurs, bet trešās kārtas spēlē ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:19) bija labākas arī pār Šilervainu un Tilmani.

Līdz ar to Latvijas sportistes uzreiz iekļuva pusfinālā, kurā svētdienas rītā ar 2-0 (21:10, 21:14) jau otro reizi turnīrā uzveica Karnbaumu un Ņemčuku.

Tikmēr Ozoliņa un Lece pēc pirmajā mačā ciestās neveiksmes nonāca zaudētāju zarā, kur ar 0-2 (14:21, 21:23) piekāpās Vācijas pludmales volejbolistēm Sandrai Itlingerei un Terēzei Mērsmanai, kuras ir sacensību pirmais numurs. Līdz ar to Ozoliņa un Lece turnīru noslēdza dalītā 13. vietā.

Graudiņa/Kravčenoka un Lece/Ozoliņa vēl tikai trešdien Polijā piedalījās Pasaules kausa izcīņas četru zvaigžņu turnīra kvalifikācijā, taču pamatturnīrā neiekļuva.

Šī turnīra kvalifikāciju nepārvarēja Agnese Caica un Ilze Liepiņlauska, kuras zaudēja izšķirošajā mačā par vietu pamatturnīrā.

Visi trīs Latvijas pāri, kā arī Ance Olte un Inese Jursone, augustā Jūrmalā piedalīsies CEV rīkotajā Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!