Foto: Zigismunds Zālmanis
Regbija klubs "Miesnieki" sestdien pēc ilgāka pārtraukuma atguva Latvijas čempionu titulu regbijā-7, izšķirošajā mačā uzvarot kluba "Livonia" komandu, kas sacensībās bija triumfējusi četrus gadus pēc kārtas.

Čempionāta trešajā posmā, kā jau bija gaidīts, cīņu par čempionu titulu izšķīra finālspēle, kurā "Stats"/"Ķekava" katrā puslaikā izdarīja pa piezemējumam un ar 10:0 uzvarēja "Baltic XL"/"Livonia" vienību.

Pirms tam "Baltic XL"/"Livonia" bija triumfējusi pirmajā, bet "Stats"/"Ķekava" - otrajā posmā.

Pie sava piecpadsmitā zelta Latvijas septiņnieka čempionātos "Miesnieki" tika bez komandas galvenā trenera Ulda Bautra tiešas klātbūtnes jo viņš šonedēļ Ungārijā vada Latvijas sieviešu regbija -7 izlasi Eiropas čempionātā.

"Livonia" neizdevās kļūt par otras garākās uzvaru sērijas īpašniekiem regbija -7 čempionātos. ''Miesnieki'' arī ir uzvarējuši četrus gadus pēc kārtas (2009-2012), taču viņiem pieder arī visgarākā sērija - astoņas uzvaras pēc kārtas no 2000. līdz 2007.gadam.

"Dominējām spēlē, lai gan rezultāts bija tikai 10:0. Divreiz ļoti labi nospēlējām aizsardzībā. Hārdijs [Nungurs] uzņēmās līdera lomu un glāba no punktu zaudējuma," izteicies "Stats"/"Ķekava" treneris Kristaps Andersons. "Kā komanda parādījām milzīgu vēlēšanos un atdevi. Nedaudz bijām pamainījuši spēles zīmējumu. Visu cieņu arī pretiniekiem par sezonu un intrigu."

Trešo vietu kopvērtējumā guva Jūrmala SS/"Halipapa" komanda, lai gan noslēdzošajā posmā tā palika vien piektā, jo grupā ar 12:16 piekāpās RFS/"Ežu" spēlētājiem un ar 10:31 arī "Baltic XL"/"Livonia" komandai, bet spēlē par piekto vietu ar 33:0 uzvarēja "Fēniksu".

Arī "Fēniksa" netikšana noslēdzošā posma pusfinālā bija pārsteidzoša, tomēr summā tāpat šī komanda guva ceturto vietu.

Noslēdzošā posma mačā par trešo vietu "HansaFlex"/"Livonia" komanda ar 12:5 uzveica RFS/"Ežus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!