Foto: Reuters/Scanpix

Par prestižā velobrauciena "Tour de France" priekšpēdējā, 20., posma – individuālā brauciena – uzvarētāju sestdien tika kronēts "BORA – hansgrohe" poļu riteņbraucējs Macejs Bodnars, bet trešo vietu izcīnīja "Sky" pārstāvošais brits Kristofers Frūms, kura pārsvars pirms pēdējā etapa sasniedzis 54 sekundes.

Bodnars 22,5 kilometrus garo distanci veica 28 minūtēs un 15 sekundēs, otro vietu ieņēma viņa tautietis Mihals Kvjatkovskis no "Sky" vienības, kurš zaudēja vienu sekundi.

Savukārt Frūms bija vēl piecas sekundes lēnāks, izcīnot trešo vietu. Tikmēr "AG2R La Mondiale" franču riteņbraucējs, kurš bija kopvērtējuma vicelīderis, uzvarētājam zaudēja divas minūtes un vienu sekundi. Savukārt "Cannondale-Drapac" pārstāvošais kolumbietis Rigoverto Urans bija devītais, no uzvarētāja atpaliekot 31 sekundi.

Līdz ar to Frūmam izdevās palielināt savu pārsvaru kopvērtējumā, kur šobrīd tuvākais sekotāja Urans viņam zaudē 54 sekundēs, bet Bardē atpaliek divas minūtes un 20 sekundes.

Sacensības noslēgsies svētdien ar 105 kilometrus garu posmu bez izteiktiem kāpumiem.

Prestižās "Tour de France" sacīkstes notiek 104. reizi un turpināsies līdz svētdienai, kad tās noslēgsies Parīzē. Iepriekšējās divās tūrēs triumfēja Frūms, kurš ir trīskārtējs šo sacensību čempions, jo uzvarēja arī 2013. gadā.

Latvija šogad šajā velobraucienā nav pārstāvēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!