Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas komandu "Jelgava" atstājis lietuviešu pussargs Mindaugs Grigaravičs, kurš bija stabils pamatsastāva futbolists.

Pašlaik 25 gadus vecais Grigaravičs karjeru turpinās dzimtenes komandā "Jonava".

Šosezon Grigaravičs virslīgā piedalījās 11 spēlēs un guva vienus vārtus, kā arī viņš jelgavniekiem palīdzēja abās UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas spēlēs pret Budapeštas "Ferencvaros" no Ungārijas, kam divu spēļu summā nācās piekāpties ar 0:3.

Pērn Grigaravičs piedzīvoja debiju arī Lietuvas pieaugušo izlasē.

Pirms gada Grigaravičs pagarināja līgumu ar "Jelgavas" klubu uz diviem gadiem, bet "Jonava" rindās viņš nokļuva pēc teicama snieguma piektdienas pārbaudes spēlē pret Dānijas komandu "Koge".

Grigaravičs pirmo reizi Jelgavā ieradās 2012. gadā, kad kļuva par vienu no komandas līderiem un pirmo reizi sevi nopietni pierādīja pieaugušo līmenī.

Pēc diviem gadiem Latvijā Grigaravičs atgriezās Lietuva, kur pievienojās Marijampoles "Sūduva" komandai, bet pēc tam vietējā čempionātā uzspēlēja Utenas "Utenis" un Kauņas "Stumbras" rindās. Grigaravičs spēlēja diezgan daudz, taču tik laba snieguma kā Marijampoles kluba rindās vairs nebija.

Pirms 2016.gada sezonas Grigaravičs cerēja atgriezties "Jelgavas" sastāvā, taču ziemā neesot bijis labākajā formā, un tā brīža jelgavnieku galvenais treneris Vitālijs Astafjevs pieņēma lēmumu futbolistu nepiesaistīt komandai.

Grigaravičs sezonai sagatavojās "Metta"/"Latvijas Universitāte" rindās un to veiksmīgi sāka, tāpēc pēcāk futbolists atgriezās "Jelgavā", atkal kļūstot par vienu no līderiem.

"Jonava" komanda Lietuvas čempionātā pašlaik ieņem sesto vietu.

Tikmēr citas Latvijas vienības RFS rindas papildinājis serbu aizsargs Milans Savičs. Šo sezonu viņš iesāka dzimtenē, bet pēcāk kļuva par Maltas kluba "Balzan" futbolistu, turklāt šīs vienības sastāvā viņš aizvadīja divas spēles UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā.

Pašlaik 23 gadus vecais aizsargs pārstāvējis arī Serbijas jauniešu izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!