Foto: AP/Scanpix

Titulētais britu riteņbraucējs Kristofers Frūms no "Sky" komandas ceturtdien pēc 12. posma zaudēja prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" kopvērtējuma līdera krekliņu.

Ceturtdien tūres dalībniekiem bija jāveic 214,5 kilometrus gara distance ar vairākiem kāpumiem, tomēr šī etapa uzvarētājs tik un tā izšķīrās vien pašās beigās.

Par tā uzvarētāju spraigā sprinta finišā kļuva francūzis Romēns Bardē ("AG2R La Mondiale"), kurš spēja atbildēt itāļu sportista Fabio Aru ("Astana") uzbrukumam noslēdzošajos pārsimts metros.

Noslēgumā Bardē distanci veica piecās stundās, 49 minūtēs un 38 sekundēs, tuvākos sekotājus Rigoverto Uranu no Kolumbijas ("Cannondale-Drapac") un Aru apsteidzot par divām sekundēm.

Tikmēr Frūms pēdējos metros nebija spējīgs demonstrēt tik augsta līmeņa sniegumu, tāpēc viņš 12. posmā ieņēma septīto vietu, uzvarētājam piekāpjoties par 22 sekundēm un zaudējot kopvērtējuma līdera godu.

Par jauno līderi tikmēr kļuvis Aru, kurš par sešām sekundēm apsteidz Frūmu, bet trešais, atpalikdams 25 sekundes, ir Bardē.

Arī piektdien gaidāms posms Pireneju kalnos, kas nozīmē spraigu cīņu par kopvērtējuma pirmo vietu.

Prestižās "Tour de France" sacīkstes notiek 104. reizi un turpināsies līdz 23. jūlijam, kad noslēgsies Parīzē. Iepriekšējās divās tūrēs triumfēja Frūms, kurš ir trīskārtējs šo sacensību čempions, jo uzvarēja arī 2013. gadā.

Latvija šogad šajā velobraucienā nav pārstāvēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!