Foto: AP/Scanpix

Izcilas sprintera dotības demonstrējošais Vācijas riteņbraucējs Marsels Kitels no "Quick-Step Floors" komandas trešdien otro dienu pēc kārtas bija labākais sprinta finišā, izcīnot uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" 11. posmā, kā arī tiekot jau pie piektā panākuma šī gada Francijas tūrē.

Dalībnieki trešdien veica 203,5 kilometrus garu etapu, kurā nebija izteiktu kāpumu, tāpēc otro dienu pēc kārtas lielā grupa finišu sasniedza vienkopus un uzvarētājs tika noskaidrots sprinteru duelī, kurā atkal nepārspēts bija Kitels.

Tiesa, daudz netrūka, lai triumfālu panākumu gūtu polis Macejs Bodnars, kurš teju 200 kilometrus bija atrāvienā, tomēr 300 metrus pirms finiša peletons viņu panāca, beigās "BORA - Hansgrohe" komandas braucējam paliekot 54. pozīcijā. Bodnars ar diviem citiem braucējiem no peletona aizbrauca jau neilgi pēc starta, bēgļiem vienu brīdi panākot teju piecu minūšu handikapu. Savukārt 28 kilometrus pirms finiša Bodnars palika vienatnē, tomēr uzvarai posmā viņam pietrūka.

Kitels šoreiz aiz sevis atstāja Dilanu Grūnevēgenu ("LottoNL-Jumbo") no Nīderlandes, kurš otrdien bija trešais, bet vēl pozīciju zemāk palika norvēģis Edvalls Boasons Hāgens ("Dimension Data").

Pašlaik 29 gadus vecais Kitels iepriekš bija uzvarējis arī otrajā, sestajā, septītajā un desmitajā posmā, savukārt kopumā viņam tagad ir 14 uzvaras "Tour de France" etapos. Kitels pa četriem posmiem uzvarēja 2013. un 2014. gada Francijas turēs, bet tagad savu sasniegumu uzlabojis.

Zīmīgi, ka pērn un aizpērn pa četrām uzvarām atsevišķos etapos izcīnīja brits Marks Kavendišs un Andrē Greipels no Vācijas.

Tikmēr kopvērtējuma līdera godu saglabājis brits Kristofers Frūms no "Sky" komandas, kurš trešdien tika klasificēts 27. vietā, finišu sasniegdams lielajā grupā.

Kopvērtējumā Frūms par 18 sekundēm apsteidz itāli Fabio Aru ("Astana"), bet trešais ir francūzis Romēns Bardē ("AG2R La Mondiale"), kurš zaudē 51 sekundi.

Nākamie divi posmi notiks Pireneju kalnos, kur jau notiks cīņa par līdera dzelteno krekliņu, jo dalībniekiem nāksies pievarēt vairākus lielus kāpumus.

Prestižās "Tour de France" sacīkstes notiek 104. reizi un turpināsies līdz 23. jūlijam, kad noslēgsies Parīzē. Iepriekšējās divās tūrēs triumfēja Frūms, kurš ir trīskārtējs šo sacensību čempions, jo uzvarēja arī 2013. gadā.

Latvija šogad šajā velobraucienā nav pārstāvēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!