Foto: Reuters/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns trešdien izcēlās ar 14 punktiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgas spēlē Soltleiksitijā, kas palīdzēja viņa pārstāvētajai Sanantonio "Spurs" komandai izcīnīt uzvaru pār Bostonas "Celtics".

"Spurs" Bostonas "Celtics" pieveica ar rezultātu 81:70 (23:18, 20:16, 25:15, 13:21).

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 27 minūtes, kuru laikā grozā raidīja vienu no diviem divpunktu metieniem un četrus no astoņiem tālmetieniem. Tāpat latvieša rēķinā četras atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba un divas piezīmes, bet viņa+/- rādītājs (+12) bija otrais labākais komandā.

"Aizsardzībā mēs šobrīd tikai sākam spēlēt labāk, spēlētāji aprod ar sistēmu. Savstarpējā komunikācija šajā mačā bija labāka, arī aizsardzībā mainījāmies veiksmīgāk," pēc cīņas žurnālistiem sacīja Bertāns. "Ir liela starpība starp astoņiem deviņiem basketbolistiem, kuri jau ir spēlējuši šajā sistēmā, un spēlētājiem, kuri kopā sanākuši vien iepriekšējā nedēļā. Jo vairāk laika pavadīsim kopā, jo būs vieglāk."

"Šajā Vasaras līgā cenšos piestrādāt pie detaļām. Aizsardzībā cenšos tuvoties ideālam, lai gan "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs saka, ka nekad nevar būt perfekts. Tāpat strādāju arī pie uzbrukuma pilnveidošanas," noslēdza Bertāns.

"Spurs" rindās rezultatīvākais ar 31 punktu bija Braiens Forbss, kamēr Bertāns vienības sastāvā bija otrais rezultatīvākais.

Pirmajā Vasaras līgas spēlē Bertāns iemeta 12 punktus, bet "Spurs" ar 74:87 piekāpās Jūtas "Jazz" komandai.

Ceturtdien "Spurs" spēkosies ar Filadelfijas "76ers", kuras rīcībā NBA draftā nonāca Latvijas basketbols Anžejs Pasečņiks, kurš gan Jūtas Vasaras līgā nav iekļauts komandas sastāvā.

Piektdien sāksies Lasvegasas Vasaras līga, turnīram norisinoties desmit dienas. Lasvegasā Ņūorleānas "Pelicans" komandā strādās "VEF Skola" galvenais treneris Raimonds Feldmanis, kurš kļūs par pirmo latviešu treneri NBA Vasaras līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!