Foto: AP/Scanpix

Jūtā notiekošās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgas spēlē pirmdien Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns guva 12 punktus, bet viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda ar rezultātu 74:87 piekāpās Jūtas "Jazz".

Bertāns aizvadītajā mačā laukumā pavadīja 23 minūtes, kuru laikā viņš iemeta vienīgo izmesto divpunktu metienu, divus no deviņiem tālmetieniem un četrus no četriem soda metieniem. Tāpat latvietis izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, nopelnīja trīs piezīmes un spēli pabeidza af "+/-" koeficientu -12.

Bertāns bija otrais rezultatīvākais spēlētājs komandā, 13 punktus guva Deriks Vaits, bet 12 punktus guva arī Brains Forbs. "Jazz" rindās 23 punktus guva Donavans Mičels, bet 18 punkti Dantes Eksama kontā.

Nākamajā Jūtas NBA Vasaras līgas spēlē "Spurs" spēkosies ar Bostonas "Celtics".

Jau vēstīts, ka Bertāns paziņojis par Latvijas izlases pārstāvēšanu septembrī gaidāmajā Eiropas basketbola čempionātā. Aizvadītajā sezonā viņš debitēja "Spurs" komandā NBA čempionātā, viņš "Spurs" rindās piedalījās 67 spēlēs, kurās vidēji guva 4,5 punktus un izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas. Tāpat viņš aizvadīja arī 13 izslēgšanas spēles, vidēji gūstot 2,8 punktus un izcīnot 1,5 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!