Šīs nedēļas nogalē Andoras pilsētā Vallnordā augstkalnes apstākļos norisināsies UCI Pasaules kausa kalnu riteņbraukšanā (MTB) Olimpiskā krosa (XCO) trešā posma sacensības. U23 grupā vīriem dalībnieku vidū būs kopvērtējuma vicelīderis Mārtiņš Blūms no "ZZK" komandas, kamēr elites vīru konkurencē startēs viņa komandas biedrs Arnis Pētersons.

Latvijas kalnu riteņbraucēji šajā sezonā priecējuši ar augsta mēroga starptautiskajiem panākumiem. Mārtiņš Blūms no "ZZK" komandas abas reizes ierindojies labāko sešiniekā Pasaules kausa izcīņas MTB XCO krosā U23 vecuma grupas sacensībās (otrā un piektā vieta). Tas cēsiniekam kopvērtējumā ļauj atrasties otrajā vietā. Elites grupā pirmo sezonu aizvadošais "ZZK" sportists Arnis Pētersons pirmajā posmā izcīnīja 20. vietu, bet kopvērtējumā pēc diviem posmiem viņš ir 30. pozīcijā. Jāizceļ arī Paulas Zibasas izcīnītā uzvara Pasaules kausa posmā MTB downhill disciplīnā junioru meiteņu konkurencē.

Šīs nedēļas nogalē Andoras pilsētā Vallnordā augstkalnes apstākļos norisināsies Pasaules kausa trešā posma sacensības MTB XCO krosā un MTB downhill disciplīnā. Latviju šajās sacensībās pārstāvē trenera Vilmāra Tomsona audzēkņi – Arnis Pētersons un Mārtiņš Blūms.

No abiem "ZZK" komandas Latvijas sportistiem kā pirmais Andoras posma sacensības uzsāks Mārtiņš Blūms, kurš svētdien pulksten 10:15 pēc vietējā laika (pulksten 11:15 pēc Latvijas laika) startēs U23 vīru grupā. Trešajam sezonas posmam reģistrējušies kopumā 112 dalībnieki ne tikai no Eiropas, bet arī Okeānijas, Ziemeļamerikas, Āfrikas un Dienvidamerikas kontinentu valstīm.

Mārtiņš Blūms sacensības uzsāks no pirmās starta rindas ar augsto otro numuru. U23 vīriem, tāpat kā citām MTB XCO krosa vecuma grupām, būs jāveic ievadaplis, kam sekos pamatapļi. Viena apļa garums – četri kilometri. Starts atradīsies 1890 metru augstumā virs jūras līmeņa, bet pēc apļa sākuma daļā veiktā kāpuma, sportisti jau būs 1930 metru augstumā virs jūras līmeņa.

Pasaules kausa kopvērtējum U23 vīru grupā otrajā vietā esošo Mārtiņu Blūmu no līdera Petera Fagerhauga (Norvēģija) šķir tikai nieka divi punkti. Trešajā vietā šobrīd ir veiksmīgi Vācijas posmu aizvadījušais Georgs Egers, kuru no Blūma šķir desmit punkti. Vācijas posma uzvarētājs Nadirs Kolledani ir ceturtais, 17 punktus aiz latvieša.

Pasaules kausa trešā posma kulminācija svētdien tiks sasniegta pulksten 14:45 pēc vietējā laika (pulksten 15:45 pēc Latvijas laika), kad trasē dosies elites vīri. Starp 108 dalībniekiem ar 61. starta numuru trasē dosies Arnis Pētersons.

Kopvērtējumā pēc Čehijas un Vācijas posma līderis ar maksimālajiem 500 punktiem ir šveicietis Nino Šurters. Leģendārais sportists, kurš ir arī esošais pasaules čempions, par 150 punktiem apsteidz otrajā vietā esošo spāni Davidu Valero Serrano. Tikmēr labāko trijnieku noslēdz otro vietu Vācijas posmā izcīnījušais nīderlandietis Metjū Van Der Poels, no Šurtera atpaliekot par 190 punktiem. Žiljēns Absalons pašlaik ir piektais. Arnis Pētersons starp 76 sportistiem, kuri spējuši iegūt kaut vienu punktu, atrodas 30. vietā.

Pasaules MTB rangā Arnis Pētersons šobrīd ieņem 80. vietu, kamēr Mārtiņam Blūmam 95. pozīcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!