Foto: USA Today Sports

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Sanhosē "Sharks" un Kanādas izlases aizsargs Marks Eduārs Vlasiks paudis savu milzīgo sašutumu par NHL hokejistu nelaišanu uz 2018. gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

"Tas, ko līdz šim esmu dzirdējis, ir smieklīgi. 3. aprīlī NHL komisārs paziņoja, ka spēlētāji nepiedalīsies olimpiskajās spēlēs. Un lieta bija slēgta. Pie sevis nodomāju, ka 1. aprīlis it kā bija pirms divām dienām," intervijā televīzijas kanālam CBC teica Vlasiks.

"Es nevaru teikt, ka esmu vīlies. Tas nav pietiekami spēcīgs vārds, ar kuru raksturot savas sajūtas. NHL spēlētājiem jāpiedalās olimpiskajās spēlēs, jo tur jāspēlē labākajiem spēlētājiem pasaulē un tas ir ideāls veids, kā popularizēt mūsu sporta viedu. Ja es uz turieni neaizbraukšu, tad visu atlikušo karjeru ienīdīšu šo līgu," skarbs savos izteikumos bija "Sharks" aizsargs.

Lai gan visas pasaules hokeja līdzjutēji un Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) cerēja, ka NHL ļaus saviem spēlētājiem piedalīties 2018. gada olimpiskajās spēlēs, aprīļa sākumā NHL pieņēma lēmumu nesūtīt savus sportistus uz olimpiādi Dienvidkorejā. Tā būs pirmā reize kopš 1998. gada, kad visi pasaules vadošie hokejisti nespēlēs Ziemas olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!