Foto: IIHF

Latvijas vīriešu komanda hokejā uz skrituļslidām (inline) ceturtdien iekļuva Slovākijā notiekošā Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) pasaules čempionāta pirmās divīzijas pusfinālā.

Ceturtdaļfinālā Latvijas izlase ar 12:4 (4:0, 1:1, 2:1, 5:2) pārspēja Jaunzēlandi.

Latvijas izlases rindās ar "hat-trick" atzīmējās Rūdolfs Maslovskis, bet pa diviem gūtiem vārtiem Gatim Spruktam un Rūdolfam Prūsim.

Latvijas inline hokejisti pirmajā ceturtdaļā guva četrus vārtus, bet otrā ceturkšņa sākumā atzīmējās arī pretinieki. Turpinājumā latvieši iemeta trīs bezatbildes vārtus, panākot 7:1. Jaunzēlande tā arī nespēja salauzt cīņas gaitu, Latvijai svinot uzvaru ar 12:4.

Pusfinālā Latvijas izlase spēkosies ar Austrāliju, kas ceturtdaļfinālā ar 4:2 (1:1, 1:0, 1:0, 1:1) apspēlēja Ungāriju.

Svētdien Latvijas inline hokejisti pirmajā mačā ar 7:4 uzveica Lielbritānijas izlasi, bet pirmdien ar 6:2 pārspēja arī Austrāliju, jau priekšlaicīgi garantējot pirmo vietu apakšgrupā. Apakšgrupas noslēdzošajā mačā Latvijas izlase ar 13:5 pārspēja Brazīliju.

Pasaules čempionāta pirmās divīzijas komandas ir sadalītas divās apakšgrupās. Apakšgrupu sacensībās tika izspēlēts viena apļa turnīrs, bet pēc tam visas izlases iekļūs ceturtdaļfinālā. Izslēgšanas turnīra pirmās vietas ieguvēja izcīnīs ceļazīmi uz augstāko divīziju, kamēr vājākās izlases spēkosies par palikšanu pirmajā divīzijā.

Pirms diviem gadiem Latvijas izlase ieņēma sesto vietu IIHF pasaules čempionāta pirmās divīzijas turnīrā, bet pērn komandai izdevās uzvarēt pasaules čempionāta Eiropas reģiona kvalifikācijas turnīrā, kas nodrošināja iespēju arī šogad sacensties planētas meistarsacīkšu pirmajā divīzijā.

Vasarās bez IIHF pasaules čempionātam notiek arī Starptautiskās Skrituļslidu sporta federācijas (FIRS) pasaules čempionāts, kurā pērn Latvijas izlases sastāvā spēlēja, piemēram, Galkins. Šis pasaules čempionāts septembra sākumā risināsies Ķīnā.

IIHF atzīts inline hokeja pārraudzītājs valstī ir Latvijas Inline hokeja centrs, bet dalību FIRS turnīros organizē Latvijas Inline hokeja federācija, ko atzinusi arī Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!