Foto: PantherMedia/Scanpix

Krievijas iekšlietu ministrija (MVD) ir atklājusi krāpšanu ievērojamos apmēros Kaļiņingradas futbla stadiona "Arena Baltika" celtniecībā, ziņo izdevums "Kommersant".

Policijas ierosinātajā krimināllietā par krāpniecību iesaistīts viens no apakšuzņēmējiem, ko nolīgusi Maskavas kompānija "Global Elektro Servis". Tā ietilpst uzņēmumā "Summa", kam uzticēta Pasaules kausa finālturnīram paredzētā stadiona celtniecība. Pēc tiesībsargu aprēķiniem, būvlaukuma sagatavošanas darbu tāme tika paaugstināta par vairāk nekā pusmiljardu rubļu (7,6 miljoni eiro).

2013. gada nogalē "Global Elektro Servis" uzvarēja izsolē par būvlaukuma sagatavošanu celtniecības darbu uzsākšanai. Ar apgabala valdību tika noslēgts līgums par 850 miljoniem rubļu, kas paredzēja 22 hektārus lielā zemes gabala inženiertehnisko sagatavošanu celtniecības darbu uzsākšanai. Maskavas kompānija "Global Elektro Servis" šo darbu izpildei nolīga vairākus apakšuzņēmējus.

MVD ir aizdomas, ka vairāki no apakšuzņēmējiem ne tikai mākslīgi paaugstinājuši izpildīto darbu apjomu par 500 miljoniem rubļu, bet arī pārkāpuši darbu grafiku - līgumā paredzēto 12 mēnešu vietā būvlaukuma sagatavošana ilga divus gadus, par ko Kaļiniņgradas apgabals, kas ir stadiona celtniecības darbu pasūtītājs, vērsās arbitrāžas tiesā pret "Global Elektro Servis", pieprasot kompensāciju 60 miljonu rubļu apmērā. Sūdzība gan tika noraidīta un šis tiesas spriedums jau ir stājies spēkā.

Krāpniecība lielos apmēros konstatēta arī "Zeņit Arena" celtniecībā Sakntpēterburgā un citos ar Pasaules kausa norisi saistītos objektos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!