Foto: F64
Par Latvijas hokeja čempionvienības "Kurbads" galveno treneri iecelts Aleksandrs Macijevskis, kurš iepriekšējās trīs sezonas bija viens no kluba rezultatīvākajiem spēlētājiem, informē vienība.

Kā uzsver komanda, Macijevskis iepriekšējos gadus bija ne tikai līderis laukumā, bet arī ģērbtuvēs un paraugs jaunākajiem hokejistiem. "Tagad Aleksandram tiek dota iespēja pierādīt sevi jaunā ampluā," teikts "Kurbads" paziņojumā.

Macijevskim šī būs debija galvenā trenera amatā pieaugušo komandā. Macijevskis vairākus gadus ir darbojies dažādās bērnu komandās. "Spēlētāja karjeras profesionālā pieredze un hokeja spēles izpratne ir galvenie priekšnosacījumi, lai HK "Kurbads" ar galveno treneri Aleksandru Macijevski izcīnītu vēl vairākas trofejas. Viņš būs arī viens no treneriem jaunizveidotajā "Kurbads" sporta skolā," norāda kluba vadība.

Tāpat vienošanās panākta ar aizsargu Mārtiņu Poreju, kurš aizvadīto sezonu spēlēja Polijas klubā "GKS Katowice", bet iepriekš vairākus gadus pavadījis arī Rīgas "Dinamo" rindās. "Mārtiņš ir fiziski spēcīgs aizsargs, kas noteikti būs ieguvums gan HK "Kurbads" aizsardzībai, gan uzbrukumam. Aizsardzības līniju pastiprinās arī Raimonds Upenieks, kurš pērn spēlēja HK "Zemgale/LLU" komandā," par izmaiņām sastāvā informē "Kurbads".

HK "Kurbads" sastāvā arī nākamgad varēs redzēt Uldi Čalpu, Guntaru Reisu, Mārtiņu Gipteru, Aleksandru Galkinu, Renāru Valteru, Tomu Bluku, Hārdiju Parādnieku, Edgaru Branci, Tomu Hartmani, Edgaru Lipsbergu, Rihardu Remiņu, Juri Štālu, Jāni Straupi, Dāvi Straupi, Mārci Zembergu, Sandi Zolmani un Tomu Zeltiņu.

Šobrīd vēl notiek pārrunas ar uzbrucēju Bruno Zabi. Pērnās sezonas pirmais vārtsargs Mārtiņš Raitums ir pievienojies Polijas līgas komandai "Podhale Nowy Targ". Arī aizsargs Krists Apsītis neturpinās gaitas komandā.

Jauno sezonu HK "Kurbads" uzsāks "Kurbads" ledus hallē, kuras atklāšana paredzēta augusta vidū. Latvijas čempioni ir izcīnījuši arī tiesības rīkot Kontinentālās kausa izcīņas 2. kārtu Rīgā no 20. līdz 22. oktobrim. Šajā turnīrā pretī stāsies Polijas vicečempioni "GKS Tychy", Ukrainas čempioni HC "Donbass" un Igaunijas čempioni Narvas "PSK".

Gatavošanos jaunajai sezonai HK "Kurbads" uzsāks jūlijā ar nodarbībām trenažieru zālē, bet augustā sāksies ledus treniņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!