Foto: LETA

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis uzsācis treniņprocesu, gatavojoties nākamajai cīņai, kuras pretinieks gan vēl nav zināms.

Kā vēstīts, Briedis šī gada izskaņā piedalīsies īpašā Pasaules boksa sērijas turnīrā, kur uzvarētājs iegūs leģendārā Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu. Patlaban zināmi pieci no astoņiem šo sacensību dalībniekiem, taču vēl ir daudz neskaidrību ap gaidāmo turnīru.

"No menedžera bija piedāvājums, dabūjām uzaicinājumu uz turnīru, no kura neatteicāmies. Pagaidām viss līdz galam vēl nav zināms. Visu zināsim tikai tad, kad aizbrauksim uz Monako, kur notiks izloze," skaidroja Briedis.

Briedis savu iepriekšējo cīņu aizvadīja aprīļa pašā sākumā, kad Vācijā cīņā par Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona troni pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem) pieveica mājinieku Marko Huku, kurš arī sacentīsies supersērijā. Jūnija sākumā par obligāto pretendentu uz Briedim piederošo WBC čempiona josta kļuva krievu bokseris Dmitrijs Kudrjašovs, kurš gan uz Pasaules boksa sērijas turnīru netiekot aicināts.

"Tur ir daudz nianšu. Viņi negrib ņemt Kudrjašovu šajā turnīrā. Savukārt WBC prezidents Maurisio Suleimans līdz galam neakceptē visu pasākumu, jo grib, lai arī Kudrjašovs būtu šajā turnīrā. Bet [rīkotāji] atrunājās ar to, ka viņš nav "televīzijas bokseris" ar lielu popularitāti, tāpēc negrib ņemt," gaidāmā turnīra izlozes nianses stāstīja Briedis.

Neskatoties uz to, ka savu nākamo pretinieku Briedis uzzinās nākamajā nedēļā, kad notiks supersērijas izloze, komanda jau uzsākusi gatavošanos.

"Jau esam sākuši treniņu procesu, aptuveni orientējamies uz septembri vai oktobri. Sparinga partnerus izvēlēsimies tad, kad zināsim pretinieku. Arī turpmākā gatavošanās būs atkarīga no cīņas datuma un vietas," stāstīja Briedis.

Kā martā atklāja Brieža treneris Sandis Kleins, kādreiz vietējie sportisti neesot gribējuši treniņos boksēties ar Briedi, bet, gatavojoties mačam ar Huku, bija sparings arī ar Ričardu Bolotņiku un Nikolaju Grišuņinu.

"Ričardam ir trauma, cik saprotu, noplēsts bicepss. Pagaidām kreiļi nav vajadzīgi, bet, ja pretinieks būs kreilis, skatīsimies, vai Nikolajs būs gatavs iziet profesionālu ciklu ar trīs nedēļu sparingu. Visi gatavi sparingot 1-2 reizes, kas principā ir amatieru līmenī," par iespējamo gatavošanos Latvijā stāstīja Briedis.

Bokseris arī uzsvēra, ka pēc iepriekšējās cīņas ir atjaunojies par visiem 100%, pat pārāk daudz.

"Jāsāk nopietni gatavoties nākamajām cīņām," atzīmēja Briedis, kurš duelī ar Huku lauza ribas skrimsli. "Skrimslis bija pārlauzts uz pusēm, bet tagad viss ir pilnībā saaudzis. Treniņā ļāvu pat uzsist pa to vietu. Nesāp, viss kārtībā."

Pašlaik 32 gadus vecais Briedis savā profesionāļa karjerā ir uzvarējis visās 22 cīņās, 18 gadījumos pretiniekus nokautējot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!