Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko pirms Vimbldonas atklātā čempionāta grib aizvadīt pēc iespējas vairāk maču uz zāles segumu, atzina sportistes.

Jau ziņots, ka Ostapenko Īstbornas WTA "Premier" sērijas turnīra otrās kārtas spēlē pirmdien ar 6-3, 0-6, 6-4 pārspēja spānieti Karlu Svaresu-Navarro.

Latvijas pirmajai raketei šīs ir pirmās sacensības pēc triumfa Francijas atklātajā čempionātā.

"Jutos labi, taču tā bija smaga cīņa. Te ir citādāki apstākļi un pavisam cita virsma, nevis māls. Vispirms ir jāpierod, šis bija sezonas pirmais mačs uz zāles seguma. Esmu priecīga par uzvaru," WTA citē Ostapenko.

Pēc triumfa Francijas atklātajā čempionātā Latvijas tenisiste atsauca dalību Birmingemas WTA "Premier" turnīrā, kā iemeslu minot muguras traumu.

"Tagad jūtos labāk. Gribēju atpūsties vēl dažas dienas un nesasteigt, jo starp abiem turnīriem bija tikai viena nedēļa. Kad biju pietiekami atpūtusies, sāku gatavoties zāles segumam," skaidroja Ostapenko.

Maču ar spānieti viņa iesāka tāda pašā ritmā, kā "French Open" finālu, taču otrajā setā salūza. Pēc otrā seta piektā geima viņa paņēma medicīnisko pārtraukumu un kortā atgriezās ar nosaitētu labo augšstilbu.

"Sāku tīri labi un spēlēju agresīvi. Pirmajā setā bija maz kļūdu, izdevās daudz labu sitienu, kas atnesa punktus. Otrajā setā bija daudz problēmu. Karla spēlēja labāk, kļuva agresīvāka un nekļūdījās. Trešajā setā agresīvā spēle bija tā, kas man palīdzēja uzvarēt," komentēja Ostapenko.

Prestižais Vimbldonas čempionāts sāksies 3. jūlijā, bet Īstbornas turnīrs daudzām tenisistēm ir kā sagatavošanās mači. Sacensības Īstbornā pulcē spēcīgu dalībnieču sastāvu, jo turnīrā spēlēs astoņas ranga pirmā desmitnieka spēlētājas.

"Gribu aizvadīt pēc iespējas vairāk maču uz zāles seguma, lai varētu sagatavoties Vimbldonai. Galu galā, šis ir tikai iesildīšanās turnīrs," uzsvēra Ostapenko.

Ostapenko pagaidām aizvadījusi teicamu sezonu un pēc uzvaras Francijas atklātajā čempionātā viņa gada nogrieznī pašlaik ieņem ceturto vietu starp visām pasaules tenisistēm, kas viņai ļauj cerēt uz dalību sezonas noslēguma turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!