Foto: LETA
Latvijas futbola klubam "Liepāja", nespējot nokārtot vīzas, UEFA Eiropas kvalifikācijas pirmās kārtas pirmajā spēlē var nākties iztikt bez leģionāriem un trenera Tamaza Pertijas, vēsta "Latvijas Avīze".

"Liepājai" ceturtdien paredzēta UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmās kārtas izbraukuma spēle ar Belfāstas "Crusaders" komandu no Ziemeļīrijas.

Kā laikrakstam atklājis kluba "Liepāja"/"Mogo" prezidents Māris Verpakovskis, pietrūcis laika savlaicīgai vīzu nokārtošanai.

"Mums fiziski pietrūka laika. Lielbritānijas vēstniecība vīzu pieteikumus pieņem tikai pirmdienās. Pirms nedēļas [pirmdienā] notika izloze, šodien viņi nestrādā. Iesaistījām Ziemeļīrijas Futbola federāciju, Eiropas Futbola federāciju asociāciju (UEFA), bet izskatās, ka tas neko neatrisinās. Ar katru stundu cerības arvien noplok. Attiecībā uz Pertiju ir tā, ka lidosim uz Parīzi, kur mums apsolīts palīdzēt, un no turienes spēles dienā uz Belfāstu," laikraksta interneta vietnē "La.lv" citēts Verpakovskis.

Komanda uz Belfāstu izlidos trešdien ar čarterreisu, bet mājās, visticamākais, būs jāpaliek Gruzijas uzbrucējam Giorgi Eristavi, Mauritānijas pussargam Alasanem Djopam, Senegālas aizsargiem Abdulam Gejem un Sejdinam Keitā, Melnkalnes aizsargam Mihailo Tomkovičam, kā arī Latvijas futbolistam ar Krievijas pasi Artjomam Osipovam.

Tāpat mājās jāpaliek vārtsargam Valentīnam Raļkevičam, kuram ir Latvijas nepilsoņa pase. Raļkevičs iepriekšējās divas virslīgas spēles sargāja Liepājas komandas vārtus, bet krietni pieredzējušākais Pāvels Doroševs nebija komandas pieteikumā, jo ārstē savainojumu. Tikmēr rezervē bija 20 gadus vecais vārtsargs Krišjānis Zviedris, kuram nav augsta līmeņa spēļu pieredzes.

No ārzemniekiem kopā ar komandu varēs doties horvāts Dario Tomičs un argentīnietis Leonels Strumija.

"Cīnīsimies, sastāvs ir diezgan dziļš un tiem spēlētājiem, kas parasti netika laukumā, šī būs laba iespēja pierādīt, ka nepelnīti atstāti malā. Tā kā ļoti liela uztraukuma nav, visiem komandas spēlētājiem es ticu. Uz papīra uzmetām iespējamo sastāvu, neredzu nekādu traģēdiju, jau pirmajā spēlē cīnīsimies par uzvaru. Skaidrs, ka viegli nebūs, bet tas nemaina mūsu mērķus," skaidroja Verpakovskis.

Kā vēsta portāls, šodien netrenējās komandas līderis Artūrs Karašausks, nesen sastāvu papildinājušais Jānis Ikaunieks un Kristaps Grebis, taču Pertija cer, ka ceturtdienas spēlei viņi būs gatavi. Gadījumā, ja arī gruzīnu speciālistam būs jāpaliek Latvijā, komandu mačā Ziemeļīrijā vadīs viņa asistents Mareks Zuntners.

"Liepāja" pērn piedalījās UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, kur otrajā kārtā zaudēja Austrijas klubam "Salzburg".

Liepājnieki iespēju spēlēt UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā ieguva tikai pēc tam, kad Latvijas kausu izcīnīja "Ventspils", finālā apspēlējot "Riga" komandu. Ja uzvarētu rīdzinieki, pērn virslīgā ceturtajā vietā palikusī "Liepāja" Eirokausos neiekļūtu.

Šobrīd vienība virslīgā ar 17 punktiem 11 mačos atrodas otrajā pozīcijā, lai gan pirms "Babīte"/"Dinamo" izslēgšanas liepājnieki ar 22 punktiem bija otrie.

Tikmēr pagājušās sezonas Latvijas vicečempione "Jelgava" UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā spēlēs pret "Ferencvaros" no Ungārijas, bet "Ventspils" komandai pretī stāsies Islandes klubs Reikjavīkas "Valur". Savukārt "Spartaks" UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā tiksies ar pēdējo trīs gadu labāko Kazahstānas vienību "Astana".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!