Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētāja Anete Šteinberga ir otra labākā cīnītāja zem groziem pēc Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla mačiem.

Kā vēstīts, latvietes ceturtdien ceturtdaļfinālā ar 47:67 piekāpās olimpiskajai vicečempionei Spānijai. Sestdien gaidāmajā pusfinālā par 5.-8.vietu Latvijas basketbolistes tiksies ar Itāliju. Šīs spēles uzvarētājas kvalificēsies 2018.gada Pasaules kausa finālturnīram.

Latvijas basketbolistes šajā finālturnīrā aizvadījušas piecas spēles, bet Šteinberga vidēji mačā izcīnījusi 12,6 atlēkušās bumbas, kas ir otrs labākais rādītājs. Pirmā ar caurmērā 13,7 bumbām ir Melnkalnes basketboliste Endželika Robinsone, kurai finālturnīrs jau beidzies.

Tāpat Šteinberga ir vienīgā basketboliste, kura katrā no piecām spēlēm ir nopelnījusi "double-double" jeb divciparu skaitli divos statistikas rādītājos. Tuvākajai sekotājai Marijai Vadejevai no Krievijas ir trīs "double-double".

Šteinberga vidēji mačā iekrājusi 19,8 efektivitātes koeficienta punktus, kas ir sestais labākais rādītājs.

Šteinberga un Elīna Babkina vidēji mačā guvušas 14,8 punktus, šajā statistikas rādītājā atrodoties labāko piecpadsmitniekā. Babkina pēc pirmajām divām kārtām bija rezultatīvākā, taču trešajā mačā pirmajā puslaikā guva desmit punktus, bet otrajā puslaikā kājas savainojuma dēļ laukumā nedevās. Savukārt astotdaļfinālā viņa nospēlēja tikai vienu minūti, bet ceturtdaļfināla mačā laukumā nedevās.

Turnīrā rezultatīvākā spēlētājas ar vidēji ar 21,3 punktiem ir ukrainiete Alina Jagupova un beļģiete Emma Mēsemana, taču Ukrainas basketbolistei turnīrs ir beidzies.

Tikmēr Babkina un Kitija Laksa noslēdz astotnieku starp precīzākajām tālmetienu izpildītājām. Babkina realizējusi 43,8% tālmetienu (7/16), kamēr Laksa iemetusi 43,5% trejaču (10/23).

Komandu ieskaitē Latvija ar vidēji 63,0 punktiem ir 12. rezultatīvākā izlase, taču ar viszemāko precizitāti - 35,4% - realizējusi metienus no spēles, toties ar 34,3% iemestajiem tālmetieniem latvietes ir ceturtās labākās aiz trīspunktu līnijas, bet ar 75,0% iemestajiem "sodiņiem" - piektās labākās soda metienu izpildītājas. Turnīra rezultatīvākā komanda ar vidēji 70,8 punktiem mačā ir Beļģija.

Tāpat Latvija ieņem devīto vietu labāko bumbu savācēju sarakstā.

Latvijas basketbolistes piedalās savā septītajā Eiropas čempionāta finālturnīrā pēc kārtas, turklāt no pašreizējā sastāvā visos iepriekšējos bijusi tikai komandas kapteine Gunta Baško-Melnbārde. Līdz šim augstākā vieta kontinenta meistarsacīkstēs Latvijai bijusi ceturtā, ko izdevās izcīnīt 2007.gadā. Tiesa, iepriekšējie divi Eiropas čempionāti bijuši neveiksmīgi, jo komanda neizkļuva no apakšgrupas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!