Foto: Zigismunds Zālmanis
"Jūrmalas" regbisti ceturtdien, aizvadot otro spēli nepilnas nedēļas laikā, Rīgā ar 19:40 (0:20) piekāpās Latvijas čempionāta favorītiem "STATS/Miesnieki".
Daudz pieredzējušākie "miesnieki" droši iesāka spēli, pamatus uzvarai ieliekot pirmajās 40 minūtēs. Tomēr pēc pārtraukuma "Jūrmala" puiši spēja saņemties un neļāva pretiniekiem viegli pastaigāties pa laukumu. Kaspars Jakušs izdarīja trīs piezemējumus, "Jūrmala" pietuvojās līdz 19:35, tomēr beigās neizdevās "ieķerties" un paņemt kaut punktu šajā mačā. "Jūrmalai" punktus vēl guva arī Mihails Tumins, kuram divi precīzi realizācijas sitieni.

Lai gan "STATS/Miesnieki" ceturto reizi četrās spēlēs paņēma maksimālo punktu skaitu, "Jūrmala" bija cienījams pretinieks favorītiem un zaudēja ar mazāku punktu skaitu, nekā citi līdzšinējie "miesnieku" pretinieki.

Latvijas čempionāta kopvērtējumā "Stats/Miesnieki" ir 20 punkti (4 spēlēs), "Garkalne/Livonia" un "LMT/Eži" pa 15 (4), "Eži/RFS" 9 (5), "Jūrmala" 6 (4), "Livonia 2" 5 (3), "Fēnikss" 5 (5), "Ulre/ĶNSS" 4 (5).

Nākamā spēle paredzēta 6. jūlijā, un tā būs starp "LMT/Eži" un "Stats/Miesnieki" komandām. Tikmēr "Jūrmalai" nākamais mačs Latvijas čempionātā paredzēts pēc vairāk nekā diviem mēnešiem tikai augusta beigās.

"Stats/Miesnieki" galvenais treneris Uldis Bautris: Tikai pirmais realizācijas sitiens iznāca pa vidu, pārējie bija pēc piezemējumiem malās. Arī vējš patraucēja, bet arī ''Jūrmalai'' nesanāca simtprocentīgs soda sitiens. Jā, sitēja problēmu mēs klubā joprojām nevaram atrisināt. Liels bija brāķa procents abām komandām. Es teiktu, ka šāda līmeņa klubi tā spēlēt nedrīkst. Mūsējie iespēlējās tikai pirmā puslaika vidū. Labi nospēlēja jaunie - Hārdijs Nungurs, Mairis Grīva, taču arī no vecajiem uzteicami Jānis Skuja un Leno Bramanis, kas kādu laiku spēlējis nebija,un arī Elmārs Šefanovskis bija labs kā parasti.

Svajūns Mikalčus, "Jūrmala" galvenais treneris: Patīk, ka puiši lieliskā noskaņojumā aizvadīja visu spēli un centās no visas sirds. Jā, slikti it kā aizvadījām 1. puslaiku un 2. puslaikā vairs nespējām noķert. Priecē, ka puiši nenolaiž tādos brīžos rokas, cīnījās līdz galam, līdz pēdējai minūtei. Man kā trenerim noskaņojumu sabojāja vairāku spēlētāju attieksme, neatnākot uz maču. Mums bija svarīga spēle pret favorītiem, bet neatnāca 5 pamatsastāva spēlētāji, kuri būtu lieti noderējuši fiziski smagajā cīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!