Foto: cev.lu
Talantīgās Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka ceturtdien Austrijas pilsētā Bādenē sasniedza "Masters" seriāla posma pamatsacensības, kamēr Mārtiņa Pļaviņa un Haralda Regžas duetam tas neizdevās.

Pērnā gada Eiropas U-22 čempiones kvalifikācijā bija izliktas ar 15.numuru un pirmās kārtas cīņā ar 1-2 (21:16, 16:21, 16:14) apspēlēja vācietes Karlu Borgeri un Margaretu Kozuhu.

Borgere ir 2013.gada pasaules vicečempione un savulaik Pasaules kausā nosaukta par labāko servētāju, kamēr Kozuha bijusi viena no Vācijas izlases līderēm klasiskajā volejbolā.

Savukārt pāris stundas vēlāk otrajā kārtā Graudiņa un Kravčenoka ar 2-0 (21:17, 21:16) droši apspēlēja ukraiņu dvīņumāsas Innu un Irinu Mahno, kurām bija ticis desmitais numurs.

Pirms mēneša abi pāri savā starpā tikās Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) posma spēlē par trešo vietu, Latvijas volejbolistēm pretinieču laukumā izcīnot panākumu divos setos.

Līdz ar to piektdien Graudiņa un Kravčenoka uzsāks pamatturnīru.

Kā vēstīts, pagājušajā nedēļā turpat Bādenē Graudiņa un Kravčenoka nolika savu Eiropas U-22 čempioņu titulu, šogad sacensībās nepārvarot ceturtdaļfinālu.

Bādenes "Masters" turnīru kvalifikācijā piedalījās arī Latvijas vīru duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, kuri bija izlikti ar trešo numuru un pirmajā mačā ar 2-0 (21:16, 21:18) apspēlēja francūžus Maksimu Tjersī un Romēnu di Žantomaso.

Tomēr izšķirošajā mačā par vietu pamatturnīrā latvieši ar rezultātu 1-2 (26:24, 18:21, 13:15) saspringtā cīņā zaudēja vāciešiem Armīnam Dolingeram un Jonatanam Erdmanam, kuri izlikti ar sesto numuru.

Līdz ar to Pļaviņam ar Regžu turnīrs jau ir noslēdzies, bet pamatturnīrā, kas sāksies piektdien, jau automātiski bija iekļuvuši Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

Šis ir pirmais no trijiem "Masters" seriāla etapiem, bet sezona augusta vidū Jūrmalā noslēgsies ar Eiropas čempionāta finālposmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!