Foto: Sputnik/Scanpix
Austrālijas un Kamerūnas futbola izlases ceturtdien cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1) Konfederāciju kausa spēlē, saglabājot cerības uz pusfināla sasniegšanu.

Pirmā puslaika kompensācijas laikā Kamerūnas izlasei rezultātu atklāja Andrē Franks Zambo, tomēr otrajā puslaikā pēc video atkārtojuma tika nolemts uz kamerūniešu vārtiem piešķirt 11 metru soda sitienu, ko realizēja Austrālijas kapteinis Marks Miligans. Spēles beigās laukumā dominēja Kamerūna, kurai gan uzvaru izraut neizdevās.

Abām komandām tagad kopvērtējumā ir pa punktiem B apakšgrupā, kur vēlāk ceturtdien Vācija spēkosies ar Čīli. Šīm abām komandām pagaidām ir pa trim punktiem.

Pēdējā kārtā Kamerūnai būs jācenšas apturēt Pasaules kausa īpašnieci Vāciju, kamēr Austrālija tiksies ar čīliešiem.

Kā ziņots, A grupā pašlaik Meksikai un Portugālei ir pa četriem punktiem, Krievijai trīs, bet Jaunzēlande ir tukšā.

Pusfinālā iekļūs pa divām labākajām komandām no katras apakšgrupas.

Konfederāciju kausa ieguvēja tiks noskaidrota 2.jūlijā. Šis turnīrs tradicionāli tiek rīkots valstī un stadionos, kas gadu vēlāk uzņems Pasaules kausa finālturnīru. Tajā piedalās sešu konfederāciju labākās izlases, kā arī Pasaules kausa īpašniece un sacensību saimniece.

Pirms četriem gadiem, kad iepriekšējo reizi tika aizvadīts šis turnīrs, tajā savās mājās uzvarēja Brazīlija, tiekot pie trešā panākuma pēc kārtas, jo brazīlieši Konfederāciju kausu ieguva arī 2005. un 2009.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!