Ceturtdien Talsos un to apkārtnē tika aizvadīts Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā sieviešu elitei, junioriem un jauniešiem. Dāmu konkurencē trešo titulu pēc kārtas izcīnīja Lija Laizāne, junioriem savās mājās triumfēja Talsu novada sportists Kristers Ansons, kamēr jauniešu puišu un junioru meiteņu grupā nepārspēti bija – Pauls Rubenis un Adele Ilga Spigovska.

Latvijas čempionāta šosejas riteņbraukšanā otrā sacensību diena tika aizvadīta Talsos, kur par medaļām grupas braucienā sacentās juniori, elites dāmās, jaunieši un junioru meitenes. Sacensību trase tika ierīkota visnotaļ paugurainā reljefā. Maršruti veda caur Talsu, Stendes un Sabiles pilsētām.

Kā pirmie uz starta izgāja jauniešu grupas sportisti, veicot 71 kilometru garu distanci. Distances laikā izkristalizējās sešu sportistu atrāviens. Tajā bija teju visi galvenie favorīti, tostarp individuālā brauciena godalgoto vietu ieguvēji – Daniels Kažis ("RRS/ Daugmale/ MSĢ"), Dans Raivo Bekmanis un Pauls Rubenis (abi "RRS/ Purvciems"). Līderu septītnieks arī kopā sasniedza Talsus. Būtiski nekas nemainījās arī pilsētas aplī. Kā pirmais finiša izrāvienu uzsāka Eduards Strēlis no "RRS Alfa/ MSĢ". Sportists gan tika noķerts. Pēdējos metros notika aizraujoša un ļoti skatāma cīņa par čempiona titulu. Tajā pārāks izrādījās "RRS/ Purvciems" jaunais sportists Pauls Rubenis. Viņa laiks trasē bija 1 stunda 48 minūtes un 7 sekundes. Spraigā cīņā otro vietu ieguva Kristiāns Belohvoščiks ("RRS/ Belo CP"), bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Rubeņa komandas biedrs Dans Raivo Bekmanis.

Arī meiteņu junioru grupā 71 kilometru garajā distancē uzvarētājas liktenis noskaidrojās finiša spurtā. Tajā ātrākā bija un Latvijas čempiones titulu ieguva "RRS/ Grīva" pārstāve Adele Ilga Spigovska. Otro vietu ar tādu pat laiku ieguva "RRS/ Daugmele" sportiste Viktorija Loiko, bet labāko trijnieku noslēdza dobelniece Daniela Leitāne.

Junioru puiši un elites sievietes sacentās 119 kilometru garajā distancē. Tās laikā noformējās deviņu sportistu atrāviens, kurā bija galvenie favorīti junioru grupā – mājinieks Kristers Ansons, kuldīdznieks Kristaps Pelčers ("Dobeles dzirnavnieks Focus bike/ MSĢ"), ārzemju komandās startējušie – Deniss Trofumovs, Kristofers Bindemanis – un citi.

Izšķirošie notikumi notika neilgi pirms iebraukšanas Talsu pilsētas aplī, kad vadību ieguva Ansons, Pelčers un "RRS Purvciems/ MSĢ" sportists Alekss Jānis Logins. Pēdējos kilometros trio tikai nostiprināja savu pārsvaru pār sekotājiem. Par Latvijas čempionu kļuva Talsu novada sportists Kristers Ansons, finišējot tieši pēc 3 stundām un 7 minūtēm. Otrā vieta Kristapam Pelčeram, bet trešā Aleksam Jānim Loginam.

Sieviešu elitē ar junioriem vislabāk cīnījās mūsu vienīgā profesionālā velosportiste Lija Laizāne. "Vaiano Aromitalia" sportiste pārliecinoši guva uzvaru, bet labāko trijniekā ierindojās arī "RRS Purvciems" riteņbraucēja Viktorija Sipoviča un "Belo CP" sportiste Madara Fūrmane.

Latvijas čempionāta kulminācija gaidāma svētdien, kad Talsos notiks elites un amatieru grupas brauciena sacensības. Pulksten 10:00 trasē dosies amatieri, bet elites un U23 vadošie sportisti par titulu cīņu uzsāks 12:00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!