Foto: AFP/Scanpix

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) 2016./2017. gada sezonas vērtīgāko spēlētāju ceturtdien tika atzīts Edmontonas "Oilers" spēlētājs Konors Makdeivids, vēsta līgas mājaslapa internetā.

20 gadus vecais Makdeivids aizvadītajā sezonā izcēlās ar 100 rezultativitātes punktiem, gūstot 30 vārtus un izdarot 70 piespēles. Viņš par savu lielisko sezonu ieguva vērtīgākā spēlētāja balvu, kas nosaukta par Hārta trofeju. Tāpat "Oilers" līderis ieguva arī Teda Lindseja balvu, ko pasniedz NHL Spēlētāju asociācija (NHLPA), un Arta Rosa balvu, kas tiek pasniegta spēlētājam, kurš nopelnījis visvairāk punktus

Balsojumā par vērtīgāko spēlētāju aiz Makdeivida palika Sidnijs Krosbijs no Pitsburgas "Penguins" un vārtsargs Sergejs Bobrovskis no Kolumbusas "Blue Jackets".

Vēl Bostonas "Bruins" komandas spēlētājs Patrīss Beržerons ceturto reizi ieguva Frenka Selkes trofeju, ko pasniedz labākajam aizsardzības stila uzbrucējam. Sanhosē "Sharks" aizsargs Brents Bērnss ieguva Džeimsa Norisa balva, to iegūst labākais aizsargs.

Par NHL sezonas labāko debitantu atzina Ostonu Metjūzu no Toronto "Maple Leafs", viņš ieguva Kaldera balvu, bet Bobrovski atzina par labāko vārtsargu, saņemot Vezina balvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!