Foto: TASS/Scanpix
Meksikas futbola izlase trešdien Sočos Konfederāciju kausa A apakšgrupas aizraujošā cīņā ar 2:1 (0:1) otrajā puslaikā salauza sīktās Jaunzēlandes valstsvienības pretestību.

Meksikai šajā mačā piederēja pārsvars, taču rezultātu atklāja Jaunzēlande, kad 42.minūtē no soda laukuma neatvairāmi sita Kriss Vūds. Zīmīgi, ka Jaunēlandei šie bija pirmo vārti pēdējos piecos Konfederāciju kausā aizvadītos mačos.

Otrajā puslaikā Meksikas izlase, kas ir Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) čempione, savu pārsvaru palielināja un drīz vien arī spēja panākt neizšķirtu, jo 54.minūtē Rauls Himeness asā pagriezienā izdarīja spēcīgu sitienu. Savukārt vēl pēc 19 minūtēm Orive Peralta izmantoja teicamu komandas biedra piespēli un no tuvas distances izvirzīja Meksiku vadībā ar 2:1.

Jaunzēlandes izlase gan nedomāja padoties un Okeānijas zonas spēcīgākā vienība bija tuvu neizšķirtam, taču Raiens Tomass 85.minūtē trāpīja pa vārtu pārliktni.

Abas komandas šajā mačā demonstrēja uzbrukuma futbolu, izveidojot ļoti daudz labu iespēju vārtu gūšanai, taču cīņas beigās neiztika arī bez asumiem, kompensācijas laikā laukumā izceļoties teju masveida kautiņam, kad Meksikas izlases spēlētājs Ektors Erera rupji apturēja pretinieku.

Pēdējā minūtē uz priekšu devās arī Jaunzēlandes izlases vārtsargs Stefans Marinovičs, taču izglābties no zaudējuma Jaunzēlande nespēja, šķiroties no izredzem iekļūt pusfinālā.

Citā mačā A apakšgrupā Eiropas čempione Portugāles izlase Maskavā ar 1:0 (1:0) uzvarēja mājinieci Krieviju, vienīgos vārtus gūstot Krištianu Ronaldu.

Portugāle un Meksika izcīnīja pirmš uzvaras turnīrā, jo pirms tam savstarpējā mačā cīnījās neizšķiirti 2:2, kamēr Krievija ar 2:0 uzveica Jaunzēlandi.

Pirms pēdējās kārtas spēlēm Meksikai un Portugālei ir pa četriem punktiem, Krievijai trīs, bet Jaunzēlande ir tukšā.

B apakšgrupā pašreizējā pasaules čempione Vācija, kas šajā turnīrā startē eksperimentālā sastāvā, ar 3:2 uzvarēja Āzijas zonas čempioni Austrāliju, bet Dienvidamerikas spēcīgāko izlašu turnīra "Copa America" čempione Čīle ar 2:0 pārspēja Kamerūnu, kas šogad triumfēja Āfrikas Nāciju kausa izcīņā.

Pēc pirmās kārtas Vācijai un Čīlei ir pa trim punktiem, bet Austrālija un Kamerūna ir tukšā.

Pusfinālā iekļūs pa divām labākajām komandām no katras apakšgrupas.

Konfederāciju kausa ieguvēja tiks noskaidrota 2.jūlijā. Šis turnīrs tradicionāli tiek rīkots valstī un stadionos, kas gadu vēlāk uzņems Pasaules kausa finālturnīru.

Pirms četriem gadiem, kad iepriekšējo reizi tika aizvadīts šis turnīrs, tajā savās mājās uzvarēja Brazīlija, tiekot pie trešā panākuma pēc kārtas, jo brazīlieši Konfederāciju kausu ieguva arī 2005. un 2009.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!