Foto: AFP/Scanpix

Krištianu Ronaldu gūtie vārti palīdzēja Portugāles izlasei trešdien Maskavā Konfederāciju kausa A apakšgrupas spēlē ar 1:0 (1:0) uzvarēt mājinieci Krieviju, portugāļiem sperot platu soli pretī iekļūšanai pusfinālā.

Vienīgie vārti šajā mačā tika gūti jau spēles astotajā minūtē, kad pēc tāla Rafaela Gerreiru centrējuma no soda laukuma precīzi ar galvu sita Ronaldu, pārspējot Krievijas izlases vārtsargu Igoru Akinfejevu, kuram šī bija 100.spēle Krievijas izlases rindās.

Arī pirmā puslaika turpinājumā inicatīva piederēja Portugālei, neļaujot sāncenšiem izveidot ko bīstamu, savukārt otrajā puslaikā jau aktīvāki bija laukuma saimnieki. Krievijas izlasei vairākas reizes izdevās izveidot labas iespējas, tomēr mājiniekiem pietrūka veiksmes. Viena no labākajām iespējām izglābties krieviem bija jau kompensājacijas laikā, taču pēc stūra sitiena Georgijs Džikija bumbu raidīja nedaudz virs vārtiem.

Eiropas čempione Portugāle izcīnīja pirmo uzvaru turnīrā, kļūstot par apakšgrupas līderi, kamēr turnīra saimniece Krievija piedzīvoja pirmo neveiksmi divos mačos. Portugāle turnīru sāka ar neizšķirtu 2:2 pret Meksiku, bet Krievija ar 2:0 uzveica Jaunzēlandi.

Jau vēstīts, ka Portugāles izlase vēl tikai pirms 12 dienām Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē viesos ar 3:0 sagrāva Latviju.

Tikmēr vēl vienā A apakšgrupas spēlē trešdien Sočos Meksikas izlase, kas ir Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) čempione, tiksies ar Okeānijas zonas spēcīgāko vienību Jaunzēlandi.

Pirms šīs spēles Portugālei ir četri, Krievijai trīs, bet Meksikai viens punkts, kamēr Jaunzēlande pirmajā spēlē zaudēja.

B apakšgrupā pašreizējā pasaules čempione Vācija, kas šajā turnīrā startē eksperimentālā sastāvā, ar 3:2 uzvarēja Āzijas zonas čempioni Austrāliju, bet Dienvidamerikas spēcīgāko izlašu turnīra "Copa America" čempione Čīle ar 2:0 pārspēja Kamerūnu, kas šogad triumfēja Āfrikas Nāciju kausa izcīņā.

Pēc pirmās kārtas Vācijai un Čīlei ir pa trim punktiem, bet Austrālija un Kamerūna ir tukšā.

Pusfinālā iekļūs pa divām labākajām komandām no katras apakšgrupas.

Konfederāciju kausa ieguvēja tiks noskaidrota 2.jūlijā. Šis turnīrs tradicionāli tiek rīkots valstī un stadionos, kas gadu vēlāk uzņems Pasaules kausa finālturnīru.

Pirms četriem gadiem, kad iepriekšējo reizi tika aizvadīts šis turnīrs, tajā savās mājās uzvarēja Brazīlija, tiekot pie trešā panākuma pēc kārtas, jo brazīlieši Konfederāciju kausu ieguva arī 2005. un 2009.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!