Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bostonas "Celtics" un Filadelfijas "76ers" piekritušas samainīt šī gada jauno spēlētāju drafta izvēles tiesības, otrajai no šīm vienībām līdz ar to tiekot pie pirmā numura, vēsta vienības.

Šādā veidā "76ers", tiekot pie pirmajām izvēles tiesībām, nākamajā ceturtdienā gaidāmajā draftā izvēlēsies aizsargu Markelu Fulcu no Vašingtonas Universitātes, kurš sestdien trenējās Filadelfijā.

Tikmēr "Celtics" komandai pēc maiņas ir trešās izvēles tiesības. Šīs maiņas ietvaros "Celtics" ieguvusi vismaz vienu nākotnes pirmās kārtas izvēles tiesību no "76ers".

Draftā ar otro numuru izvēlēsies Losandželosas "Lakers" komanda.

Kā zināms, "Celtics" šosezon regulārajā sezonā triumfēja Austrumu konferences kopvērtējumā, kas ierastā gadījumā dotu vienu no pēdējām pirmās kārtas izvēles tiesībām, tomēr pie šīs izvēles tā tika maiņas darījumā 2013.gadā, kad uz Bruklinas "Nets" aizmainīja Polu Pīrsu un Kevinu Gārnetu. "Nets" aizvadītajā sezonā bija pārliecinoši vājākā komanda līgā, kas "Celtics" pirms maijā notikušās drafta izlozes deva 25% iespēju tikt pie pirmā izvēles numura draftā.

"Celtics" būtu kļuvusi par pirmo komandu kopš 1982.gada, kas regulārajā sezonā bijusi labākā konferencē un draftā izvēlējusies ar pirmo numuru. Pirms 35 gadiem tāda iespēja bija arī Losandželosas "Lakers" komandai, kas draftēja Džeimsu Vortiju.

Tā kā tiek izlozētas vien pirmās trīs drafta komandas, bet pārējās sarindo pēc regulārās sezonas rezultātiem, kā ceturtā spēlētāju izvēlēsies Fīniksas "Suns" komanda. Savukārt latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda jauno spēlētāju varēs izvēlēties ar astoto numuru.

Pirmās kārtas pēdējais, 30.numurs ticis Jūtas "Jazz" komandai - šīs drafta tiesībām tā savulaik no Goldensteitas "Warriors" ieguva par maiņas darījumu, kurā bija iesaistīts arī latvietis Andris Biedriņš.

22.jūnijā gaidāmais drafts ar nepacietību tiek gaidīts arī Latvijā, jo labas iespējas tikt izvēlētam ir Anžejam Pasečņikam, tāpat draftēt varētu arī Rolandu Šmitu. Tikmēr nākamgad draftā uz augstu numuru cerēs Rodions Kurucs, kurš šogad jau prognozēti pretendēšanu uz draftu atsauca, lai aizvadītu pilnu sezonu Spānijas grandā Barselonas "Lassa".

Basketbolistus, kas šogad sasniedz 22 gadu vecumu, kuru vidū ir arī Pasečņiks un Šmits, var draftēt automātiski. Savukārt no jaunajiem Latvijas basketbolistiem bez Kuruca šogad pieteikušies bija arī Verners Kohs un Kārlis Helmanis, tomēr viņi visi savas kandidatūras atsaukuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!