Foto: AP/Scanpix
Latvijas šķēpmetējs Ansis Brūns svētdien uzvarēja Jelgavā notikušajās tradicionālajās olimpiskā čempiona Jāņa Lūša kausa izcīņas sacensībās, kurās viņam pietrūka tikai viena metra līdz pasaules čempionāta normatīva izpildīšanai.

Brūns uzvaru Jelgavā izcīnīja vien pēdējā metienā, kad sasniedza 82 metru atzīmi. Tas sportistam ir jauns personīgais rekords, par 72 centimetriem uzlabojot pirms teju trim gadiem uzrādīto labāko rezultātu, taču pietrūka tikai viena metra, lai izpildītu pasaules čempionāta normatīvu, kas ir 83 metri.

Otrajā vietā palika pagājušā gada Lūša kausa izcīņas čempions Rolandu Štrobinders.

"Patīkami beidzot vinnēt Rolandu, jo man tas sen nebija izdevies. Vēl lielāks prieks par personīgo rekordu - šodien jau jutu, ka būs kāds labs metiens: ja pirmajos mēģinājumos kaut kas neizdevās, tad pirms pēdējā nedaudz pamainīju ieskrējienu, un tas deva rezultātu," laikraksts "Jelgavas Vēstnesis" citē Brūna teikto.

Dāmu konkurencē Jelgavā nepārspēta palika Latvijas vadošā šķēpmetēja Madara Palameika, kura triumfēja ar 63,92 metrus tālu raidījumu, kas pasaulē ir desmitais labākais rezultāts šajā sezonā.

Savukārt vēl no Latvijas sportistēm uz goda pjedestāla šajās sacensībās kāpa Anete Kociņa, kurai trešā vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!