Foto: AFP/Scanpix
Pateicoties diviem gūtajiem vārtiem pēdējās minūtēs, Čīles futbola izlase Konfederāciju kausa spēlē ar rezultātu 2:0 (0:0) apspēlēja Kamerūnu.

Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām uz maiņu nākušais Londonas "Arsenal" futbolists Aleksis Sančess izcēlās ar sitienu ar galvu un atklāja rezultātu, bet otros vārtus jau kompensācijas laikā pēc lieliskas individuālās darbības izveidoja Sančess, ko realizēja Minhenes "Bayern" spēlētājs Eduardo Vargass.

Sākotnēji Vargasa vārtu guvumu līnijtiesnesis novērtēja kā gūtu pēc aizmugures stāvokļa, tomēr pēc tam video tiesnesis apstiprināja vārtu guvumu.

Zīmīgi, ka pirms tam mačā viens Čīles vārtu guvums pēc atkārtojuma noskatīšanās netika ieskaitīts, jo Vargass bijis nelielā aizmugures stāvoklī.

Čīles izlase turnīrā piedalās kā Dienvidamerikas spēcīgāko izlašu turnīra "Copa America" čempione un ir viena no sacensību galvenajām favorītēm, kamēr Kamerūna šī gada sākumā triumfēja Āfrikas Nāciju kausā.

Kamerūnas izlasei atgriešanās Konfederāciju kausā bija ļoti emocionāla - iepriekšējo reizi šajā turnīrā tā spēlēja 2003.gada pusfinālā, kad cīņas laikā uz laukuma nomira Marks Vivjēns Fo.

Šīs abas komandas spēlē B apakšgrupā. Vēl vienā tās cīņā pirmdien tiksies 2014.gada Pasaules kausa uzvarētāja Vācija un Āzijas zonas labākā komanda Austrālija.

LETA jau vēstīja, ka pirmajos A grupas mačos sacensību saimniece Krievija ar 2:0 uzveica Okeānijas zonas spēcīgāko vienību Jaunzēlandi, bet Eiropas čempione futbolā Portugāle nespēja noturēt uzvaru, cīnoties neizšķirti 2:2 (1:1) ar Meksiku, kas ir Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) Zelta kausa izcīņas čempione.

Konfederāciju kausa ieguvēja tiks noskaidrota 2.jūlijā. Šis turnīrs tradicionāli tiek rīkots valstī un stadionos, kas gadu vēlāk uzņems Pasaules kausa finālturnīru.

Pirms četriem gadiem, kad iepriekšējo reizi tika aizvadīts šis turnīrs, tajā savās mājās uzvarēja Brazīlija, tiekot pie trešā panākuma pēc kārtas, jo brazīlieši Konfederāciju kausu ieguva arī 2005. un 2009.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!