Foto: AFP/Scanpix
Ielaižot vārtus kompensācijas laikā, svētdien Eiropas čempione futbolā Portugāle nespēja noturēt uzvaru Konfederāciju kausa mačā, cīnoties neizšķirti 2:2 (1:1) ar Meksiku.

Portugāles izlase, kas šajā mačā spēlēja ar melnām aprocēm, pieminot valstī meža ugunsgrēkos bojāgājušos, pirmos vārtus iesita jau puslaika vidū, kad pēc Krištianu Ronaldu trāpījuma pa pārliktni bumbu vārtos ieraidīja Pepe, tomēr pēc video atkārtojuma tiesneši to neieskaitīja aizmugures stāvokļa dēļ.

Tomēr 35.minūtē portugāļi atklāja rezultātu, kad pēc gudras Ronaldu piespēles precīzi sita Rikardu Kvarežma. Meksika gan atspēlējās vēl pirmajā puslaikā, kad 42.minūtē Havjers Ernandess jeb Čičarito trieca bumbu vārtos ar galvu.

Otrajā puslaikā bija uzmanīgāks futbols, tomēr dueļa izskaņā tāpat komandas guva vēl pa vieniem vārtiem - vispirms 86.minūtē portugāļiem vadību atguva Sedriks Suarešs, bet jau kompensācijas laikā ar galvu neizšķirtu meksikāņiem izrāva Ektors Moreno.

Kā zināms, Portugāles izlase vēl tikai pirms deviņām dienām Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē viesos ar 3:0 sagrāva Latviju.

Portugāle ir pašreizējā Eiropas čempione, bet Meksika - Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) čempione. Abas komandas spēlē A apakšgrupā, kuras pirmajā mačā sestdien sacensību saimniece Krievija ar 2:0 uzveica Okeānijas zonas spēcīgāko vienību Jaunzēlandi.

Savukārt B apakšgrupā ir 2014.gada Pasaules kausa uzvarētāja Vācija, Āfrikas čempione Kamerūna, Dienvidamerikas čempione Čīle un Āzijas zonas labākā komanda Austrālija. Tās pirmajā mačā vēlāk svētdien spēkosies Kamerūna un Čīle.

Konfederāciju kausa ieguvēja tiks noskaidrota 2.jūlijā. Šis turnīrs tradicionāli tiek rīkots valstī un stadionos, kas gadu vēlāk uzņems Pasaules kausa finālturnīru.

Pirms četriem gadiem, kad iepriekšējo reizi tika aizvadīts šis turnīrs, tajā savās mājās uzvarēja Brazīlija, tiekot pie trešā panākuma pēc kārtas, jo brazīlieši Konfederāciju kausu ieguva arī 2005. un 2009.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!