Foto: Reuters/Scanpix
Ungārijas futbola izlases galvenais treneris Bernds Štorks piedāvājis līdzjutējiem, kas šomēnes apmeklēja apkaunojošo zaudējumu Andorai, bezmaksas biļetes nākamajām Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēm.

9.jūnijā notikušajā spēlē Ungārija viesos ar 0:1 sensacionāli piekāpās Andorai, kas nebija uzvarējusi 66 mačos pēc kārtas un guva vien otro panākumu vēsturē Pasaules kausa vai Eiropas čempionāta atlases ciklos.

Pašlaik Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā Ungārija ieņem 33.vietu, bet Andora ir 186.pozīcijā.

Neskatoties uz neveiksmi, Štorks saglabāja amatu un tagad viņš izteicies piedāvājumu, lai "atgūtu dusmīgos fanus pēc viena no visu laiku sliktākā Ungārijas zaudējuma".

"Zaudējums sāp un sāpina mani. To nav iespējams aizmirst," paudis Štorks. "Tas nav pieņemami un visiem jāuzņemas atbildība. Es būšu pirmais, kurš to uzņemsies."

Štorks piedāvājis, ka līdzjutēji, kas apmeklēja maču Andorā, tiks pie bezmaksas biļetēm uz nākamajām divām Ungārijas cīņām. 31.augustā Ungārija uzņems Latviju, bet trīs dienas vēlāk savā laukumā tiksies arī ar Eiropas čempioni Portugāli.

Pēc atlases cikla sešām kārtām B grupā līdere ar maksimālajiem 18 punktiem sešos mačos ir Šveice, Portugāle ar 15 punktiem seko otrajā vietā, attiecīgi septiņi un pieci punkti ir Ungārijai un Fēru salām, kamēr Andorai ir četri, bet Latvijai - trīs punkti.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!