Foto: F64
Pašreizējiem Eiropas čempioniem, Portugāles futbola izlasei, ir visliekākās izredzes uzvarēt šāgada Konfederāciju kausā, izskaitļojuši Krievijas zinātnieki.

Pļehanova vārdā nosauktās Krievijas Ekonomiskās universitātes Sporta stratēģisko pētījumu centra zinātnieku izstrādātajā prognožu modelī vērā tiek ņemtas "kopējās" mainīgās vērtības, kas saistītas ar Konfederāciju kausa dalībvalstu sociāli ekonomisko attīstību, kā arī specifiski vēsturiskie un sportiskie rādītāji. Veidojot šo modeli, zinātnieki pētījuši, kā augstāk minētie faktori ietekmējuši attiecīgās valsts rezultātus Konfederāciju kausā, sākot ar 1997. gadu.

Turnīra rezultātu prognozes modeļa iespējamība pēc visiem izskaitļojumiem novērtēta ar 42,5% varbūtību.

Zinātnieki prognozē, ka turnīra pusfinālā tiksies Vācija ar Krieviju un Čīle ar Portugāli. Finālā Eiropas čempioni portugāļi uzvarēs pašreizējos Pasaules kausa īpašniekus vāciešus, bet spēlē par trešo vietu čīlieši pārspēs mājiniekus krievus.

Kā zināms, Konfederāciju kausā, kas notiek gadu pirms Pasaules kausa izcīņas finālturnīra, spēlē astoņas komandas – kontinentu čempioni, turnīra rīkotāji un esošie Pasaules kausa īpašnieki.

Šogad Konfederāciju kausā spēlēs turnīra rīkotāja Krievija, Vācija, Portugāle, Jaunzēlande, Meksika, Austrālija, Kamerūna un Čīle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!