Foto: F64

Latvijas sensacionālajai tenisistei Jeļenai Ostapenko, kura sestdien triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, izcīnot Latvijas sportam vēsturisku panākumu, par labu nācis šī gada janvārī Austrālijas atklātā čempionāta trešajā kārtā piedzīvotais zaudējums, jo pēc tā viņa mentāli kļuvusi krietni noturīgāka, uzskata viņas trenere Anavela Medina Garrigesa.

Ziņots, ka Francijas atklātā čempionāta finālā Ostapenko ar 4-6, 6-4, 6-3 pieveica spēcīgo rumānieti Simonu Halepu. Pēc panākuma prestižajā turnīrā viņa pasaules rangā no 47. vietas pakāpusies uz 12. pozīciju un kļuvusi par Latvijas pirmo raketi, šo godu atņemot Anastasijai Sevastovai.

Šī gada pirmajā "Grand Slam" turnīrā Ostapenko trešās kārtas cīņā bija tuvu panākumam pret spēcīgo Karolīnu Plīškovu no Čehijas, taču esot vadībā ar 6-4, 0-6, 5-2, viņa trešajā setā pārsvaru nenosargāja un pēc tam zaudēja ar 8-10.

Tieši šo maču Ostapenko spāņu trenere Medina Garrigesa uzskata par lūzuma punktu sportistes karjerā.

"Tā spēle un situācija, kurā Jeļena bija nokļuvusi, viņai ļoti palīdzēja. Līdzīgs brīdis bija arī šeit Parīzē, taču viņa to pārvarēja. Par to daudzi runā, jo kad spēlētājam ir pieredze, ar šādām situācijām tikt galā ir daudz vieglāk," spāniete norādīja, ka Ostapenko iepriekš gūtā nelāgā pieredze šoreiz ir labi noderējusi.

"Es viņai pirms finālspēles teicu - tici sev, ej pēc uzvaras un kustini kājas. Ja viņa to ievēros, tad, manuprāt, Jeļena var uzvarēt jebkuru pretinieci," uzskata Medina Garrigesa.

Ostapenko uzvara Francijas atklātajā čempionātā kļuvusi par vienu no lielākajiem sasniegumiem Latvijas sporta vēsturē. Viņa Parīzē piedalījās tikai astotajā "Grand Slam" pamatturnīrā, kā arī ir pirmā neizsētā tenisiste kopš 1933. gada, kas spējusi triumfēt Francijas atklātajā čempionātā.

20 gadus un četras dienas vecā Ostapenko ir jaunākā tenisiste, kas uzvarējusi šajā turnīrā kopš Ivas Majoli 1997. gadā, bet "Grand Slam" sacensībās jaunākā čempione kopš 2006. gadā ASV atklātajā čempionātā triumfēja Marija Šarapova.

Par panākumu Francijā Ostapenko nopelnīja divus miljonus eiro, bet visā līdzšinējā karjerā kopā viņa bija saņēmusi vien nedaudz virs miljona eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!