Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko sestdien sensacionāli triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, gūstot vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē.

"French Open" finālā Ostapenko neticamā kārtā atspēlējās un ar 4-6, 6-4, 6-3 pieveica rumānieti Simonu Halepu, kura bija izlikta ar trešo numuru.

Ostapenko ir pirmā neizsētā spēlētāja mūsdienu tenisa vēsturē, kas triumfējusi "Roland Garros" kortos. Savukārt "Grand Slam" turnīros neizsētā tenisiste sieviešu vienspēlēs nebija uzvarējusi kopš 2009. gada.

Ostapenko ir otra jaunākā tenisiste, kas virs savas galvas paceļ prestižo Sjūzenas Lenglēnas vārdā nosaukto trofeju. 1997. gadā – divus mēnešus pirms savas 20. dzimšanas dienas – Parīzē čempiones titulu izcīnīja horvātiete Iva Majoli. Tāpat Ostapenko ir jaunākā "Grand Slam" čempione kopš 2006. gada, kad 19 gadu vecumā "US Open" uzvarēja krievu zvaigzne Marija Šarapova.

Spēles sākumā tenisistes apmainījās ar uzvarām pie pretinieces servēm, bet pēc tam cīņa bija diezgan līdzīga. Pēc tam Halepa pie rezultāta 5-4 lauza Ostapenko servi un uzvarēja pirmo setu. Otrajā setā Ostapenko nonāca iedzinējos ar 0-3, bet tad Latvijas tenisiste uzvarēja nākamos četrus geimus pēc kārtas. Lai arī Halepa pēc tam atbildēja ar breiku, tomēr Ostapenko atkal uzvarēja geimu pie pretinieces serves un pēc tam noslēdza otro setu.

Arī trešajā setā Ostapenko vajadzēja atspēlēties, un viņa to paveica iespaidīgi. No 1-3 viņa panāca 6-3 un izcīnīja čempiones titulu. Mačs ilga vairāk nekā divas stundas.

Ostapenko "French Open" turnīrā izcīnīja 2000 WTA ranga punktus un jaunākajā rangā ierindosies 12. pozīcijā. Naudas balvā Ostapenko iegūs divus miljonus eiro. Līdz šim savā karjerā naudas balvā viņa bija ieguvusi vairāk par vienu miljonu.

Ostapenko un Halepa pirmo reizi tikās kortā oficiālā spēlē. Rumānijas tenisiste otro reizi spēlēja "French Open" finālā, atkal paliekot bez čempionu trofejas.

Portāls "Delfi" piedāvā mača teksta tiešraidi, kur var lasīt detalizētu mača aprakstu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!