Foto: AFP/Scanpix
Latvijas sportā vēsturisko notikumu - tenisistes Jeļenas Ostapenko cīņu Francijas atklātā čempionāta finālā pret rumānieti Simonu Halepu - sestdien Rīgā jebkurš līdzjutējs varēs vērot uz lielā ekrāna pie Brīvības pieminekļa, informē Latvijas Tenisa savienība.

Vakar Ostapenko savā 20. dzimšanas dienā sīvā cīņā ar rezultātu 7-6 (7:4), 3-6, 6-3 uzveica šveicieti Tīmea Bačinski "French Open" pusfinālā, tādējādi kļūstot par pirmo Latvijas tenisa pārstāvi, kura iekļuvusi "Grand Slam" finālā vienspēlēs. Sestdien, 10. jūnija, pēcpusdienā Ostapenko Parīzē "French Open" finālā tiksies ar Halepu, kas uzvaras gadījumā kļūs par pasaules ranga jauno līderi.

Ostapenko rumānieti Halepu iepriekš tenisa laukumā nav tikušās, un tā būs nozīmīgākā spēle viņas karjerā. Savukārt rumāniete Halepa "Grand Slam" finālā spēlēs jau otro reizi – 2014. gadā viņa finālā piekāpās tenisistei Marijai Šarapovai. Halepu finālā ir iekļuvusi jau trešajā turnīrā pēc kārtas, pēdējos 17 mačos gūstot 16 uzvaras. No Latvijas tenisistiem neviens nav guvis tik lielus panākumus, kā Ostapenko – iepriekš Ernests Gulbis ir iekļuva arī "French Open" pusfinālā.

Ostapenko un Halepas nozīmīgās spēles tiešraidi ikviens varēs vērot ne tikai pie Brīvības pieminekļa, bet arī arī Rīgas lielākajos tirdzniecības centros – "Mols", "Alfa", "Domina" un "Spice".

"Jeļena Ostapenko ir jauna, daudzsološa Latvijas tenisiste, kura turpina nest Latvijas vārdu pasaulē. Ar dalību "French Open" Ostapenko ir mainījusi Latvijas tenisa vēsturi un kļuvusi par pirmo tenisisti, kas iekļuvusi "Grand Slam" turnīra finālā, jo līdz šim neviena no Latvijas tas nav izdevies. Nākamajā nedēļā viņa WTA rangā būs vismaz 18. pozīcijā, tādējādi viņa jau ir kļuvusi par pirmo vadošo Latvijas tenisisti. Rītdienas spēle noteikti būs ļoti satraucoša un nebūt ne viegla, taču uzskatu, ka Ostapenko ir pietiekoši spēcīga un lieliski sagatavojusies. Mēs ar nepacietību gaidām rītdienas finālu, lai atbalstītu viņu cīņā par savu pirmo WTA titulu," teic Kārlis Lejnieks, LTS ģenerālsekretārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!