Foto: F64

Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins no "Bora-Hansgrohe" vienības ceturtdien nepabeidza iepriekš ļoti neveiksmīgi aizvadītā UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Criterium du Dauphine" piekto posmu.

Saramotins pirms šīm sacensībām veselības problēmu dēļ nebija startējis kopš aprīļa sākuma, bet "Criterium du Dauphine" velobrauciens viņam izvērtās pagalam neveiksmīgs, katrā etapā finišu sasniedzot kā vienam no pēdējiem, turklāt divus no četriem posmiem noslēdzot pašā pēdējā pozīcijā.

Pirms šī posma Saramotins velobrauciena kopvērtējumā ieņēma pēdējo vietu starp 169 braucējiem, no pirmās vietas atpaliekot 45 minūtes un 43 sekundes, bet no priekšpēdējās pozīcijas teju 13 minūtes.

Ceturtdien aizvadītais piektais etaps bija bez lieliem kalniem un tajā sprinta finišā uzvaru guva vācietis Fils Bauhauss ("Sunweb").

Tikmēr kopvērtējuma līdera godu saglabāja "Lotto Soudal" beļģu riteņbraucējs Tomass de Gends, kurš par 27 sekundēm ir priekšā austrālietim Ričijam Portem no BMC komandas

"Criterium du Dauphine" ilgs līdz svētdienai, kad dalībnieki būs veikuši astoņus posmus. Šo velobraucienu daudzi sportisti izmanto kā gatavošanās posmu prestižajam "Tour de France" velobraucienam un izšķirošās cīņas par kopvērtējumu būs sestdien un svētdien, kad gaidāmi smagi kalnu etapi.

"Criterium du Dauphine" velobrauciens norisinās 69. reizi vēsturē. Iepriekšējos divos gados velobraucienā triumfēja brits Kristofers Frūms, kurš arī šogad šeit iesildās "Tour de France".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!