Foto: AP/Scanpix
Pasaules astotā rakete sieviešu tenisā Džoanna Konta otrdien cieta zaudējumu Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā un šajās sacensībās viņa joprojām ir bez pamatsacensību uzvarām, tikmēr panākumu guva pasaules ranga līdere pēc šosezon nopelnītajiem punktiem Jeļina Svitoļina, kā arī pirmā desmitnieka spēlētājs Simona Halepa un Agņeška Radvaņska.

Sacensību septītā rakete Konta savā pirmās kārtas cīņā otrdien ar 6-1, 6-7 (2:7), 4-6 piekāpās Suvejai Sje no Taivānas, kura rangā atrodama 109.pozīcijā.

Lielbritānijas tenisiste Konta savā karjerā Francijas atklātā čempionāta pamatsacensībās nav spējusi tikt pie uzvarām, jo arī iepriekšējos divos gados viņa zaudēja jau pirmajā kārtā.

Patlaban 26 gadus vecā Konta savus lielākos panākumus "Grand Slam" turnīros guvusi Austrālijā, kur pērn sasniedza pusfinālu, bet aizpērn aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam. Tikmēr 31 gadus vecā Sje, kura savus abus WTA titulus izcīnījusi 2012. gadā, Francijas atklātajā čempionātā piedalās 11. reizi, bet tikai pērn un šogad viņai izdevies pārvarēt pirmo kārtu.

Otrajā kārtā Sje pretim stāsies pasaules ranga 121.vietā esošā amerikāniete Teilora Taunsenda.

Tikmēr pasaules sestā rakete Svitoļina divos setos ar rezultātu 6-4, 6-3 apspēlēja Jaroslavu Švedovu no Kazahstānas, kura šobrīd pasaules rangā atrodama 45. pozīcijā.

Svitoļina šajā sezonā ir tikusi pie četriem WTA tituliem, triumfējot divos no trijiem uz māla aizvadītajiem turnīriem. Francijas atklātais čempionāts viņai līdzšinējā karjerā ir sekmīgākais no "Grand Slam" turnīriem, jo 2015. gadā viņa aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, bet pērn līdz ceturtajai kārtai, kamēr citās sacensībās viņa tālāk par trešo kārtu nav spējusi tikt.

Otrajā kārtā Svitoļinai pretim stāsies bulgāriete Cvetana Pironkova, kura atrodama 77. pozīcijā rangā.

Ņemot vērā tikai šogad izcīnītos punktus, Svitoļina ir līdere pasaulē, bet viņai seko čehiete Karolīna Plīškova un Konta.

Pie drošām uzvarām tika arī Halepa un Radvaņska. Turnīrā ar trešo numuru izliktā rumāniete Halepa, kura aizvada teicamu māla sezonu, pirmās kārtas cīņā ar 6-2, 6-3 uzvarēja slovākieti Janu Čepelovu (WTA 89.), bet ranga desmitā rakete Radvaņska no Polijas, kurai turnīrā ticis devītais numurs, ar 6-1, 6-1 sagrāva mājinieci Fionu Ferro (WTA 208.).

Halepa otrajā kārtā tiksies ar vācieti Tatjanu Mariju (WTA 102.), bet Radvaņska mērosies spēkiem ar Alisoni van Ujtvanku no Beļģijas (WTA 113.).

LETA jau ziņoja, ka otrdien Latvijas tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova pirmās kārtas cīņā, nodemonstrējot pārliecinošu sniegumu, ar 6-2, 6-4 droši uzvarēja vācieti Anniku Beku.

Latvijas tenisistei, kura pasaules rangā atrodas 19. vietā, bet turnīrā ir izlikta ar 17. numuru, maču uzvarēja 67 minūšu laikā, ranga 71. raketei Bekai nedodot daudz iespēju. Par otrās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 70 WTA ranga punktus.

Abām tenisistēm šī bija trešā savstarpējā spēle, bet Sevastova izcīnīja pirmo uzvaru. Otrajā kārtā viņa tiksies ar kanādieti Eižēniju Bušāru (WTA 57.), kura pirmās kārtas spēlē ar 2-6, 6-3, 6-2 uzvarēja japānieti Risu Ozaki (WTA 72.).

Tikmēr Aļona Ostapenko pirmo kārtu pārvarēja jau svētdien, bet trešdien otrajā kārtā viņa tiksies ar olimpisko čempioni Moniku Puigu no Puertoriko.

Kā zināms, Francijas atklātajā čempionātā nespēlē titulētā Serēna Viljamsa, kā arī krieviete Marija Šarapova un baltkrieviete Viktorija Azarenka, bet jau pirmajā kārtā zaudējumu cieta pasaules ranga līdere Angelika Kerbere. Pašlaik sieviešu pamatturnīrā palikušas vairs tikai divas kādreizējās čempiones - pērn uzvarējušā spāniete Garvinje Mugurusa un krieviete Svetlana Kuzņecova, kura bija labākā 2009.gadā.

Kā vēstīts, vīru turnīrā Latvijas tenisists Ernests Gulbis pirmajā kārtā pirmdien ar 3-6, 3-6, 3-6 piekāpās planētas astotajai raketei Marinam Čiličam. Gulbis ATP rangā ir vien 230.pozīcijā, kas viņam ir zemākā kopš profesionālās karjeras paša sākuma, bet pēc divām nedēļām viņš pasaules rangā atkritīs uz sesto simtu, zaudējot valsts pirmās raketes godu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!