Foto: Jānis Lārmanis

Sestdien Pasaules kausa izcīņas otrajā posmā kalnu riteņbraukšanā (MTB) Olimpiskajā krosā (XCO) Vācijās pilsētā Albštatē U23 vīru konkurencē Latvijas komandas ZZK riteņbraucējs Mārtiņš Blūms izcīnīja piekto vietu, kopvērtējumā saglabājot otro pozīciju, portālu "Delfi" informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Sacensības pulcēja visus vadošos pasaules kalnu riteņbraucējus. Uz Vāciju trenera Vilmāra Tomsona vadībā devās arī divi Latvijas komandas ZZK sportisti – Arnis Pētersons un Mārtiņš Blūms.

Mūsu sportisti sevi lieliski apliecināja sezonas pirmajā posmā, kas nedēļu iepriekš notika Čehijā. U23 vīru grupā augsto otro vietu izcīnīja Blūms, kļūstot par pirmo MTB XCO krosa braucēju mūsu valstī, kurš ir kāpis uz goda pjedestāla Pasaules kausa izcīņas sacensībās.

Savukārt elites grupā vēl nebijušu panākumu sasniedza Pētersons. Startējot no visai sliktas pozīcijas, viņš izcīnīja 20. vietu, vienā no apļiem uzrādot 10. labāko laiku.

Vācijas posmu pirmais no latviešiem uzsāka Blūms. Latvijas sportists bija viens no 156 pieteiktajiem dalībniekiem U23 grupas sacensībās. Veiksmīgi aizvadīta pirmā posma dēļ, Blūms ieguva otro starta numuru, kas ļāva startēt no pirmās rindas kopā ar pirmā posma uzvarētāju Peteru Fagerhaugu un trešās vietas ieguvēju Sebastianu Karstensenu. U23 vīri veica ievad apli, kam sekoja pieci 4,2 kilometrus gari pamatapļi.

Ievadapli Blūms noslēdza līderu vidū.

Svētdien pulksten 15:15 pēc Latvijas laika sacensības elites vīru grupā aizvadīs Pētersons, kuram 68. starta numurs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!