Foto: twitter.com/syracusecrunch

Latvijas hokeja vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Sirakjūsas "Crunch" komanda piektdien nonāca vienas uzvaras attālumā no Amerikas Hokeja līgas (AHL) Kaldera kausa izcīņas fināla, bet Latvijas uzbrucēja Ņikitas Jevpalova pārstāvētā Sanhosē "Barracuda" ir soli no sezonas beigām.

Abi Latvijas hokejisti piektdien, kad pusfināla sērijās tika aizvadītas piektās spēles, laukumā nedevās. Gudļevskis tika pieteikts mačam, taču kārtējo reizi palika rezervē, bet Jevpalovs nebija "Barracuda" pieteikumā.

"Crunch" vienība mājās ar 7:2 (2:1, 4:1, 1:0) sagrāva Providensas "Bruins" vienību, sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3-1.

Par spēles pirmo zvaigzni tika atzīts Sirakjūsas komandas uzbrucējs Janni Gurdē, kurš guva vienus vārtus un trīs reizes asistēja partneriem.

Tikmēr "Crunch" pamatvārtsargs Maiks Makena atvairīja 33 no 35 pretinieku metieniem.

Izslēgšanas turnīrā Gudļevskis laukumā bijis tikai vienā spēlē, uz ledus pavadot 38 minūtes.

Savukārt "Barracuda" viesos ar 2:6 (1:0, 0:4, 1:2) zaudēja Grendrepidsas "Griffins" hokejistiem, sērijā līdz četrām uzvarām nokļūstot iedzinējos ar 1-3.

Jevpalovs, kurš šajā sērijā ir piedalījies divos no četriem mačiem, tostarp arī iepriekšējā cīņā trešdien, šoreiz palika malā.

"Barracuda" pirmajā periodā spēja izvirzīties vadībā, kad precīzs bija Kolins Blekvels, taču otrajā trešdaļā "Griffins" guva četrus vārtus, vēl divas reizes izceļoties noslēdzošajā trešdaļā. Par spēles pirmo zvaigzni tika atzīts Grendrepidsas komandas uzbrucējs Ēriks Tangradi, kurš guva vienus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

Desmit izslēgšanas turnīra cīņās Jevpalovs pie rezultativitātes punktiem nav ticis.

Nākamās spēles abās sērijās tiks aizvadītas jau sestdien.

Izslēgšanas turnīra pirmo kārtu nepārvarēja regulārā čempionāta uzvarētāja Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", ko pārstāv latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers. Pēc sezonas beigām viņš pievienojās Latvijas izlasei un piedalījās pasaules čempionātā. Līdz pat pēdējais kārtai "Penguins" un "Barracuda" cīnījās par uzvaru AHL regulārajā čempionātā, noslēgumā panākumu izcīnot Vilksbāres/Skrentonas klubam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!