Foto: F64

Latvijas modernās pieccīņas sportisti Ruslans Nakoņečnijs un Pāvels Švecovs piektdien Polijā sasniedza Pasaules kausa sezonas ceturtā - noslēdzošā - posma finālu.

Kvalifikācijas sacensībās Latvijas pārstāvjiem bija teju identiskas sekmes, jo abi savās atlases grupās ieņēma devītās vietas.

Pagājušā gada Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībnieks Nakoņečnijs 1114 punktus, C kvalifikācijas grupā ieņemot devīto vietu. Pēc paukošanas viņš bija 12. vietā, kamēr peldēšanā bija septītais. Savukārt apvienotajā šaušanas un skriešanas disciplīnā Nakoņečnijs startēja veiksmīgi un ieņēma sesto vietu.

Savukārt Švecovs arī ar nopelnītiem 1114 punktiem bija devītais B grupā. Pēc paukošanas Latvijas pārstāvis bija 13. vietā, kamēr peldēšanā uzrādīja labāko rezultātu. Tikmēr apvienotajā šaušanas un skriešanas disciplīnā viņš ieņēma 12. vietu.

Līdz ar to Latvijas sportisti nodrošināja vietu šī Pasaules kausa finālā, kas notiks svētdien.

Pasaules kausa sezona modernajā pieccīņā sākās februāra beigās ASV, tomēr tur neviens Latvijas sportists nepiedalījās, bet martā notikušajā etapā Ēģiptē Nakoņečnijam neizdevās pārvarēt kvalifikāciju. Savukārt maija sākumā sezonas trešajā posmā viņš izcīnīja 19. vietu.

Šosezon Pasaules kausā modernajā pieccīņā plānoti četri posmi, bet pēc tiem no 23. līdz 25. jūnijam Viļņā notiks finālsacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!