Foto: Reuters/Scanpix

Turcija piektdien izdevusi orderi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) turku spēlētāja Enesa Kantera arestēšanai, vēsta laikraksts "Daily Sabah".

Apcietināšanas orderis izdots pēc tam, kad Stambulas prokuratūra uzsāka izmeklēšanu par Kantera dalību bruņotā teroristu organizācijā. Viens no Oklahomasitijas "Thunder" līderiem aizpērn par atbalstu islāmistu sludinātājam Fetullam Gilenam tika atskaitīts no Turcijas izlases. Ankara Gilenu apsūdz pērnā gada jūlijā notikušā apvērsuma mēģinājuma organizēšanā.

Kanters tiek arī apsūdzēts ziņojumapmaiņas aplikācijas "ByLock" izmantošanā. Turcija uzskata, ka "ByLock" tika speciāli izstrādāta lietošanai Gilena atbalstītājiem.

Tāpat Kanters nav kautrējies asi kritizēt Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana darbu, salīdzinot viņu ar Ādolfu Hitleru. Valsts apsūdz basketbolistu arī teroristisko organizāciju slavināšanā caur saviem sociālajiem tīkliem.

Spēlētājs "Daily Sabah" rakstam gan nav palicis atbildi parādā, jo savā "Twitter" kontā publicējis tā ekrānuzņēmumu ar komentāru: "Jūs mani nevarat noķert. Hahaha. Netērējiet savu enerģiju."

"Gatavojos ierasties Turcijā, lai uzspļautu jūsu neglītajām, naida pilnajām sejām," ietvītojis Kanters.

"Daily Sabah" arī vēsta, ka prokuratūra gatavojas pieprasīt Interpolam tā dēvēto sarkano cirkulāru, lai visas 190 organizācijas dalībvalstis tiktu informētas par Kantera aresta pieprasījumu un aizturēšanas gadījumā viņš tiktu deportēts uz Turciju.

Vēl pagājušajā nedēļā Kanteram lidostā Rumānijā tika konfiscēta Turcijas pase un viņu uz vairākām stundām aizturēja vietējā policija, bet pēc tam basketbolists atgriezās ASV, turklāt viņš vēlas kļūt par šīs valsts pilsoni.

Kantera politisko uzskatu dēļ publiski no viņa atteikusies ģimene.

Kanters šosezon regulārajā čempionātā vidēji spēlē iemeta 14,3 punktus un izcīnīja 6,7 atlēkušās bumbas, bet izslēgšanas turnīrā viņam caurmērā 4,8 punkti un 1,8 bumbas zem groziem.

Karjeru Kanters iesāka savā dzimtenes klubā Stambulas "Fenerbahce", bet pēc tam spēlēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā.

2011. gada jauno spēlētāju draftā Kanteru ar trešo numuru izraudzījās Jūtas "Jazz", kurā viņš spēlēja nākamās trīs sezonas, bet aizpērn turku centra spēlētājs pievienojās "Thunder" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!