Foto: instagram.com/matiss35/

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Kolumbusas "Blue Jackets" ceturtdien noslēdza trīs gadu iesācēja līgumu ar jauno un talantīgo Latvijas hokeja vārtsargu Matīsu Edmundu Kivlenieku.

Patlaban 20 gadus vecais Kivlenieks šo sezonu aizvadīja Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) junioru čempionātā, pārstāvot Sūsitijas "Musketeers" komandu, kura aizkļuva līdz ASV spēcīgākās junioru līgas finālam, kurā gan ar 2-3 zaudēja Čikāgas "Steel" vienībai, kuras rindās spēlēja uzbrucējs Edgars Tralmaks, tiekot atzīts par izslēgšanas spēļu vērtīgāko hokejistu.

Kivlenieks tika atzīts par šīs sezonas USHL vērtīgāko hokejistu un labāko vārtsargu. Viņš regulārajā čempionātā 49 spēlēs vidēji ielaida 1,85 ripas un atvairīja 93,2% metienu, piecus no dueļiem noslēdzot "sausā". Kivlenieks ar 36 uzvarām bija panākumiem bagātākais vārtsargs līgā, tiekot iekļauts sezonas "All-Stars" komandā. Tāpat viņš bija labākais pēc vidēji mačā ielaistajiem vārtiem un pēc atvairīto metienu procenta, dalot pirmo pirmo vietu līgā "sausajās" spēlēs. Tāpat latvietis šajos statiskas rādītājos laboja "Musketeers" komandas rekordus.

Savukārt izslēgšanas turnīrā Kivlenieks 13 spēlēs vidēji ielaida 2,08 ripas un atvairīja 92,5% pretinieku metienu, pēc statistikas rādītājiem būdams sacensību trešais labākais vārtsargs.

Vēl pirms tam viņš sezonu aizvadīja Ziemeļamerikas Hokeja līgā (NAHL), kas pēc spēka ir otra labākā junioru līga ASV.

Iepriekš tika ziņots, ka nākamajā sezonā Kivlenieks plāno pārstāvēt Minesotas Štata universitāti, taču tagad, noslēdzot profesionāļa kontraktu, viņš Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā nevarēs spēlēt, tāpēc visticamākais vārtsarga ceļš būs uz "BLue Jackets" fārmklubu Klīvlendas "Monsters", kas spēlē Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Zīmīgi, ka Kivlenieks ir otrais Latvijas vārtsargs, kurš nonācis "Blue Jackets" interešu lokā. Kolumbusas komanda 2014. gada NHL drafta trešajā kārtā ar 76. numuru izraudzījās šī brīža Latvijas valstsvienības pamatvārtsargu Elvi Merzļikinu. Viņš iepriekšējā vasarā devās uz ASV, strādājot "Blue Jackets" treneru vadībā, tomēr Merzļikinam pagaidām ir līgums ar Šveices klubu "Lugano", kur viņš plāno spēlēt arī nākamajā sezonā. Izlases pamatvārtsargs gan nekad nav slēpis, ka viņa mērķis ir tieši spēlēšana pasaules labākajā līgā - NHL.

"Blue Jackets" pamatvārtsargs ir krievs Sergejs Bobrovskis, kurš šosezon aizvadīja ļoti labu sezonu, tiekot nominēts NHL vērtīgākā spēlētāja balvai.

#WhosNext

A post shared by Matiss Kivlenieks (@matiss35) on Apr 15, 2017 at 9:14pm PDT

Just happy to be here

A post shared by Matiss Kivlenieks (@matiss35) on Apr 1, 2017 at 8:07pm PDT

Who wants this shirt?

A post shared by Matiss Kivlenieks (@matiss35) on Mar 25, 2017 at 6:44pm PDT

Just me doing nothing

A post shared by Matiss Kivlenieks (@matiss35) on Feb 5, 2017 at 5:40pm PST

20 guys for 60 minutes gets 2 points

A post shared by Matiss Kivlenieks (@matiss35) on Jan 26, 2017 at 4:59pm PST

Bleed green

A post shared by Matiss Kivlenieks (@matiss35) on Jan 8, 2017 at 3:11pm PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!