Latvijas Handbola federācijas (LHF) sacensību komisija pēc Latvijas čempionāta noslēguma noteikusi "SynotTip" handbola virslīgas un sieviešu virslīgas vērtīgākos un labākos spēlētāju, kā arī trenerus.

Par vērtīgāko spēlētāju handbola virslīgā atzīts čempionu "Celtnieks Rīga" vārtsargs Raitis Puriņš, kuram bija ļoti nozīmīga loma komandas panākumu kaldināšanā un pēdējo sezonu uzvarētāju Dobeles "Tenax" gāšanā no troņa. Puriņš nosaukts arī par labāko vārtsargu.

Jāatgādina, ka finālsērijā "Celtnieks" ar 3-0 (31:30, 25:22, 30:28) pārspēja "Tenax", kas bija uzvarējusi iepriekšējās trijās sezonās pēc kārtas. Jāpiebilst, ka "Celtnieka" pārstāvji nosaukti par labākajiem vēl četrās pozīcijās – par labāko kreisās malas spēlētāju otro gadu pēc kārtas nosaukts Rihards Leja, labākā saspēles vadītāja gods ticis Kasparam Lisovskim, Artūrs Lazdiņš kļuvis par rezultatīvāko spēlētāju (vidēji spēlē – 7.64), bet par labāko treneri atzīts Normunds Blome.

Pa divām nominācijām uzvarējuši vicečempionu "Tenax" un bronzas medaļnieku "Latgols" spēlētāji, attiecīgi, Ņikita Pančenko (labākais labās malas spēlētājs) un Egils Politers (labākais līnijas spēlētājs), kā arī Austris Tuminskis (labākais kreisās ārējās pozīcijas spēlētājs) un Jānis Pavlovičs (labākais labās ārējās pozīcijas spēlētājs).

Latvijas čempionātā sievietēm dramatiskā triju spēļu sērijā Stopiņu NHK ar 2-1 (34:35PM, 27:26PM, 25:24) pieveica "REIR Dobele" komandu. Pieredzējušā uzvarētāju kapteine Ivita Asare, kura par Latvijas čempioni kļuva jau 14. reizi, atzīta par labāko kreisās ārējās pozīcijas, kā arī par vērtīgāko spēlētāju. Šāds gods viņai ticis arī 2012.gadā. Asares komandas biedrenes, attiecīgi, Elita Ekkerte un Lana Nikolajeva, nosauktas par labākajām labās un kreisās malas spēlētājām. Četrās pozīcijās triumfējusi arī "REIR Dobele" – Laura Ņeverovska kļuvusi par rezultatīvāko spēlētāju (vidēji spēlē – 10.31) un atzīta par labāko saspēles vadītāju, Kintija Kokina nosaukta par labāko vārtsardzi, bet Larisa Veinberga – par labāko treneri.

Labākās līnijas spēlētājas gods ticis Agnesei Sidorovai no Ludzas "Latgols", bet salaspiliete Renāte Salmane kļuvusi par labāko labās ārējās pozīcijas spēlētāju.

Latvijas čempionāta labākie spēlētāji tiks godināti Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles Latvija – Ungārija puslaika pārtraukumā, 15. jūnijā, Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā. Tāpat svinīgi tiks sveikta arī Latvijas handbola leģenda, bijušais LHF prezidents Harijs Čebrikovs, kuram šomēnes apritēja 80 gadi.

SynotTip virslīgā vīriešiem:
Vērtīgākais spēlētājs: Raitis Puriņš (Celtnieks Rīga)
Labākais vārtsargs: Raitis Puriņš (Celtnieks Rīga)
Labākais kreisās malas spēlētājs: Rihards Leja(Celtnieks Rīga)
Labākais kreisās ārējās pozīcijas spēlētājs: Austris Tuminskis (SK Latgols)
Labākais saspēles vadītājs: Kaspars Lisovskis (Celtnieks Rīga)
Labākais labās ārējās pozīcijas spēlētājs: Jānis Pavlovičs (SK Latgols)
Labākais labās malas spēlētājs: Ņikita Pančenko (Dobeles Tenax)
Labākais līnijas spēlētājs: Egils Politers (Dobeles Tenax)
Rezultatīvākais spēlētājs (vid.spēlē): Artūrs Lazdiņš (Celtnieks Rīga)
Labākais treneris: Normunds Blome (Celtnieks Rīga)

Virslīgā sievietēm:
Vērtīgākā spēlētāja: Ivita Asare (Stopiņu NHK)
Labākā vārtsardze: Kintija Kokina (REIR Dobele)
Labākā kreisās malas spēlētāja: Elita Ekkerte (Stopiņu NHK)
Labākā kreisās ārējās pozīcijas spēlētāja: Ivita Asare (Stopiņu NHK)
Labākā saspēles vadītāja: Laura Ņeverovska (REIR Dobele)
Labākā labās ārējās pozīcijas spēlētāja: Renāte Salmane (Salaspils SS)
Labākā labās malas spēlētāja: Lana Nikolajeva (Stopiņu NHK)
Labākā līnijas spēlētāja: Agnese Sidorova (SK Latgols)
Rezultatīvākā spēlētāja (vid. spēlē): Laura Ņeverovska (REIR Dobele)
Labākā trenere: Larisa Veinberga (REIR Dobele)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!