Foto: Publicitātes foto
Par Latvijas vīriešu handbola izlases galveno treneri līdz Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas cikla beigām iecelts Armands Uščins, informēja Latvijas Handbola federācija.

Uščins ieņems nesen atlaistā galvenā trenera Uģa Vikštrema vietu. Pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra Latvijas valstsvienībai tika izvirzīts mērķis ieņemt vismaz trešo vietu savā kvalifikācijas grupā, un Vikštrema vadībā tas netika izpildīts.

Latvijas Handbola federācija vienojusies par sadarbību ar Uščinu uz četrām spēlēm – divām pārbaudes spēlēm pret Lietuvu 9. un 10. jūnijā Kauņas apriņķa Garļavas sporta centrā, kā arī Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra noslēdzošajām spēlēm 15.jūnijā pret Ungāriju (savā laukumā) un 18.jūnijā pret Dāniju (izbraukumā).

Uščina asistenti gaidāmajās spēlēs būs Andrejs Narnickis, kurš jau strādāja kopā ar iepriekšējo treneri Uģi Vikštremu, kā arī junioru izlases treneris Arnolds Straume.

Pēc četrām spēlēm tiks lemts par sadarbības turpināšanu ar Uščinu uz nākamo kvalifikācijas ciklu ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu pēc sistēmas 1+1.

Jāatgādina, ka šī gada rudenī sāksies 2019. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs. Latvija savus pretiniekus kvalifikācijā uzzinās jūnijā, neilgi pirms Jāņiem, kad notiks grupu izloze.

43 gadus vecais Uščins aizvadītajā sezonā vadīja Vācijas 3. līgas klubu "Anhalt Bernburg", kas Ziemeļu zonā ierindojās devītajā vietā 16 komandu konkurencē. Trenera amatam latvietis pievērsās jau 2011.gadā, pats vēl būdams aktīvs spēlētājs. Spēlētāja karjeras laikā Uščins spēlējis Latvijā un Vācijā, daudzus gadus pārstāvējis arī nacionālo izlasi. Uščins ir viens no trim handbolistiem (vēl arī Margots Valkovskis un Dmitrijs Bražņikovs), kas valstsvienībā aizvadījis vairāk par simts spēlēm - 128. Pēdējo spēli Latvijas izlasē Uščins aizvadīja 2013.gada 15.jūnijā pret Horvātiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!