Pitsburgas "Penguins" un Otavas "Senators" spēkošanās šīs sezonas Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Austrumu konferences finālā nonākusi līdz izšķirošajai, septītajai, spēlei – sestajā mačā "Senators" spēja ar 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) uzvarēt "Penguins" un izlīdzināt rezultātu sērijā.

Par šīs spēles varoni uzskatāms "Senators" vārtsargs Kreigs Andersons, kurš atvairīja 45 pretinieku metienus pa saviem vārtiem un atguva pašapziņu pēc dramatiskā zaudējuma ar 0:7 iepriekšējā spēlē.

Pirmie vadībā izvirzījās "Penguins" - mača rezultātu otrās trešdaļas piektajā minūtē atklāja Jevgeņijs Malkins, taču tie palika vienīgie Pitsburgas gūtie vārti.

Otrās trešdaļas 14. minūtē Bobijs Raians, realizējot skaitlisko vairākumu, rezultātu izlīdzināja; ar to "Senators" pārtrauca ieilgušo "sauso" periodu vairākumu realizācijā – Otavas klubam nebija izdevies izmantot savu pārsvaru 29 vairākumos pēc kārtas.

Uzvaras vārtus "senatoru" labā guva Maiks Hofmans trešās trešdaļas sākumā.

"Mums šodien nebija izvēles, gribējām pārliecināties, ka mums vēl ir atlikusi iespēja nokļūt tur, kur gribam," pēc spēles teica "Senators" kapteinis Ēriks Karlsons. "Mēs teicām sev, ka spēlēsim tā, kā gribam spēlēt, lai nebūtu nekādas nožēlas, ja arī zaudēsim. Jau no pirmajām minūtēm spēlējām tā, kā vajag. Spēlējām tā, lai veiksme būtu mūsu pusē."

Izšķirošā, septītā spēle notiks Pitsburgā.

Sērijas uzvarētāji Stenlija kausa izcīņas finālā tiksies ar Rietumu konferences uzvarētājiem Nešvilas "Predators".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!