Foto: Zigismunds Zālmanis
Ceturtdien Ogrē gaidāmajās vieglatlētikas sacensībās "Rīgas kausi" tomēr nepiedalīsies Zambijas sprinteris Sidnijs Siame, kuram pieder šīs sezonas ātrākais rezultāts 100 metru distancē, vēsta organizatori.

Kā atklāja Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) komunikāciju vadītāja Ieva Bļusina, Zambijas sprinterim nav piešķirta vīza, līdz ar to viņam "Rīgas kausi" ies secen.

8.aprīlī savā dzimtenē Siame distanci veica 9,88 sekundēs un tas šogad ir ātrākais rezultāts pasaulē. 19 gadus vecais zambietis ir 2014.gada pasaules jaunatnes Olimpiādes čempions.

Kā vēstīts, sacensībās "Rīgas kausi" piedalīsies sezonas līdere šķēpa mešanā Eda Tugsuza, kura būs Līnas Mūzes sāncense latvietes pirmajās sacensībās pēc traumas izdziedēšanas.

Tugsuza pagājušajā nedēļā Azerbaidžānā raidīja šķēpu 67,21 metru tālumā, kas ir sezonas labākais rezultāts.

Latvijā vērienīgākās starptautiskās vieglatlētikas sacensības "Rīgas kausi" notiks 25.maijā plkst.18 Ogres stadionā.

Pirmo reizi "Rīgas kausi" tika izcīnīti 1962.gadā. Katru gadu vidēji sacensībās piedalās no 130 līdz 150 sportisti. Vislielākais skaits tika sasniegts 2006.gadā, kad dalībnieku skaits sasniedza 162 sportistus.

Sacensībās tiek pasniegti seši "Rīgas kausi" dažādās disciplīnās, kuras nosaka organizatori. No Latvijas atlētiem visvairāk kausu saņēmuši šķēpmetēji Vadims Vasiļevskis, Madara Palameika un Aiga Grabuste.

Sacensības rīko Rīgas dome un Latvijas Vieglatlētikas savienība, bet šogad rīkotāju vidū būs arī Ogres novada pašvaldība, kurai jānodrošina nepieciešamais stadiona inventārs, cilvēkresursi – tiesneši, ēdināšanas uzņēmumu pieejamība, atrakcijas bērniem, kā arī transporta novietošanas iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!