Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Ņujorkas "Knicks" nepagarinās līgumu ar galvenā trenera Džefa Hornarčeka palīgu Džošu Longstafu, kurš bija viens no latviešu basketbola zvaigznes Kristapa Porziņģa iecienītākajiem treneriem klubā, un kuram vasarā bija plānota vizīte Latvijā, lai individuāli strādātu ar liepājnieku.

Klubs nekomentē iemeslus, kāpēc šķirises no Longstafa, vien novēlēt viņam veiksmi turpmākajā karjerā, vēsta laikraksts "The New York Daily News". Šāds "Knicks" lēmums ir izraisījis jaunas spekulācijas par Porziņģa un "Knicks" vadības saspīlētajām attiecībām, jo tieši Longstafs bija tas treneris, kurš visvairāk strādāja ar Latvijas basketbolistu.

Longstafs jau pērn viesojās pie Porziņģa Liepājā, abiem kopā strādājot individuāli, kā arī trenerim piedaloties Porziņģ meistarklasē. Arī šovasar bija plānota trenera došanās uz Latviju, piedevām, bija runas, ka Porziņģis priecātos, ja Longstafs atrastos arī Latvijas valstsvienības treneru kolektīvā, izlasei gatavojoties un startējot Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Par "Knicks" galvenā trenera palīgu Longstafs kļuva pirms diviem gadiem, kad komandu vēl trenēja Dereks Fišers, taču arī pēc viņa atstādināšanas speciālists palika šajā amatā, savus pienākumus veicot arī Hornačeka vadībā. Tieši Longstafs iemantoja popularitāti "Knicks" jauno spēlētāju vidū, jo viņu slavēja ne tikai Porziņģis, bet arī Villijs Ernangomess un Rons Beikers.

Starp Porziņģi un "Knicks" vadību ir neatrisinātas domstarpības, jo abas puses kopš aizvadītās sezonas beigām tā arī nav tikušās. Porziņģis neapmeklēja sezonas beigās notikušo komandas spēlētāju tikšanos ar kluba vadību, tostarp "Knicks" prezdientu Filu Džeksonu. Latvietis joprojām nekomentē šāda lēmuma iemeslus.

Tiesa, ESPN vēsta, ka aizvadītās nedēļas nogalē Džeksons ticies ar Kristapa brāli Jāni Porziņģi, kurš veica basketbolista aģenta pienākumus, tomēr ne klubs, ne Jānis Porziņģis par notikušajām sarunām komentārus nav snieguši, tomēr par šo tikšanos zinoši informācijas avoti norādījuši, ka abu pušu attiecībās nekāds progress nav panākts.

Šajā pavasarī Porziņģis pavēstīja, ka pārstāvēs Latvijas izlasi Eiropas čempionātā, turklāt ar "Knicks" vadību spēlētājs par šādu lēmumu neesot apspriedies. Pēdējo mēnešu notikumi izraisījuši spekulācijas par latvieša nākotni Ņujorkas klubā, turklāt par spēlētāja iegūšanu esot interese no citām NBA komandām.

Jānis Porziņģis gan maija sākumā uzsvēra, ka viņa brālis vēlas palikt Ņujorkas klubā.

"Kristaps vēlas palikt Ņujorkā, viņš tur jūtas kā mājās. Par to nav jautājumu. Vienīgā lieta, ko viņš vēlas, lai "Knicks" radītu vidi, kurā Kristaps varētu attīstīties kā spēlētājs un uzvarēt," izteicās Jānis Porziņģis. "Ja nu tomēr Kristaps tiks aizmainīts, viņš līdz galam atstrādās savu debitanta līgumu un pēc tam izmēģinās brīvo aģentu tirgu, kur viņš savu likteni varēs izvēlēties pats."

Porziņģis šosezon savā otrajā NBA sezonā 66 spēlēs caurmērā iemeta 18,1 punktu un izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas, bet pērn latvietis 72 spēlēs vidēji izcēlās ar 14,3 punktiem un 7,3 atlēkušajām bumbām.

"Knicks" ceturto gadu pēc kārtas netika NBA izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!