Foto: handball.lv
Par "SynotTip" Latvijas vīriešu virslīgas bronzas medaļniekiem svētdien kļuva Ludzas "Latgols" vienība.

Bronzas sērijas izšķirošajā - piektajā - mačā "Latgols" savā laukumā ar 27:26 (13:11) pārspēja "Ogre"/"Miandum" komandu, sērijā līdz trim uzvarām triumfējot ar 3-2.

Ludzas vienības rindās svētdien Raivis Gorbunovs iemeta sešus vārtus, kamēr pretiniekiem ar pieciem vārtu guvumiem atbildēja Arvis Laganovskis un Artis Kurmēns.

Abas komandas šo maču iesāka ļoti līdzvērtīgā cīņā, tomēr lielāko daļu nelielā vadībā atradās "Latgols" vienība, kam pirmo puslaiku izdevās noslēgt ar divu vārtu pārsvaru - 13:11. Tiesa, "Ogre"/"Miandum" handbolisti nekur tālu pretiniekus nepalaida, tāpēc intriga šajā spēlē saglabājās līdz pat tās beigām. 13 minūtes pirms pamatlaika beigām Gorbunovs panāca 22:18, taču ogrēniešiem nekādi neizdevās panākt izlīdzinājumu, lai gan nepilnas piecas minūtes pirms beigām Artis Laganovskis panāca vairs tikai 25:26.

Noslēdzošajās minūtēs starp abām vienībām bija ļoti līdzvērtīga cīņa, tomēr "Latgols" spēja nosargāt minimālu pārsvaru un izcīnīt uzvaru.

Jau ziņots, ka par Latvijas čempioniem pirms nedēļas kļuva Rīgas "Celtnieks", kas sērijā līdz trim uzvarām ar 3-0 uzvarēja Dobeles "Tenax", gāžot to no Latvijas čempionu troņa.

"Latgols" un "Ogre"/"Miandum" gan Latvijas čempionāta pirmo, gan otro posmu noslēdza attiecīgi trešajā un ceturtajā pozīcijā, bet vēlāk veiksmīgi pārvarēja arī ceturtdaļfinālu. Ludzānieši divu spēļu summā salīdzinoši viegli ar 70:53 pārspēja ASK/LSPA, savukārt ogrēnieši krietni sīvākā cīņā ar 48:47 tika galā ar "Jūrmalas Sportu".

Līdz izslēgšanas spēlēm abas komandas šosezon tikās četras reizes un trijos gadījumos uzvarēja Ludzas handbolisti.

Zīmīgi, ka visi trīs panākumi gūti Latvijas čempionāta spēlēs, bet ogrēnieši pie vienīgā panākuma savstarpējās cīņās tika LHF kausa izcīņas finālā, kas turklāt notika Ludzā.

Jau vēstīts, ka pamatturnīrā uzvarēja "Tenax", bet otrā palika "Celtnieks" komanda, abām uzreiz iekļūstot pusfinālā, kamēr 3.-6. vietu ieguvējām bija jāsacenšas ceturtdaļfinālā.

Pamatturnīrā vispirms komandas izspēlēja divu apļu turnīru, bet pēc tam tika sadalītas divos četriniekos - gan pirmais (1.-4. vieta), gan otrais četrinieks (5.-8. vieta) vēlreiz aizvadīja divus apļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!