Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas uzbrucējs Artjoms Rudņevs sestdien palika rezervē Vācijas futbola bundeslīgas mačā, bet "Koln" komanda pēdējās kārtas spēlē savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja "Mainz 05" vienību.

"Koln" sezonu noslēdza kopvērtējuma piektajā pozīcijā, līdz ar to nākamajā sezonā startēs UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Pirmos vārtus "Koln" labā guva Jonass Hektors, kurš divas minūtes pirms puslaika beigām ielauzās soda laukumā un raidīja bumbu vārtos. Savukārt otros vārtus mājinieki guva trīs minūtes pirms pamatlaika beigām, izgājienu pret vārtsargu ar precīzu raidījumu noslēdzot japānim Jujam Osako.

Rudņevs bija pieteikts šim mačam, taču laukumā nedevās.

Rudņevs šosezon piedalījās 18 bundeslīgas spēlēs, gūstot trīs vārtus.

Pirms pēdējās kārtas uz piekto vietu pretendēja "Koln", Berlīnes "Hertha" un "Freiburg", taču Ķelnes vienības sāncenses cieta zaudējumus. "Hertha" savā laukumā ar 2:6 (0:3) piekāpās Leverkūzenes "Bayer", kuras rindās ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Kai Havercs. Savukārt "Freiburg" izbraukumā ar 1:4 (0:1) zaudēja Minhenes "Bayern".

Bundeslīgas pēdējā kārtā laukumā atgriezās spāņu aizsargs Marks Bartra no Vācijas kluba Dortmundes "Borussia", kuram aprīlī pirms UEFA Čempionu līgas mača notikušajos sprādzienos tika lauzta rokas locītava. Bartrta laukumā pavadīja visas 90 minūtes, bet "Borussia" savā laukumāar 4:3 (2:1) pieveica Brēmenes "Werder", uzvaru pamatlaika beigās izraujot Pjēram Emerikam Obamejangam.

Tikmēr ar neizšķirtu sezonu noslēdza pārsteidzošā debitante "Leipzig", kas viesos nospēlēja 2:2 (1:0) ar Frankfurtes "Eintracht".

Vācijas bundeslīgas kopvērtējumā čempione Minhenes "Bayern" 34 mačos tika pie 82 punktiem, bet otro vietu ar 67 punktiem ieņēma "Leipzig" komanda.

Trešo vietu ar 64 punktiem izcīnīja Dortmundes "Borussia", bet 62 punkti bija "Hoffenheim" kontā. Tālāk ar 49 punktiem sekoja "Koln" un "Hertha", taču Ķelnes vienībai bija labāka gūto un zaudēto vārtu starpība, līdz ar to piektajā vietā ierindojās Rudņeva pārstāvētā komanda.

UEFA Eiropas līgai kvalificējušās piektās un sestās vietas ieguvēja, bet, ja Dortmundes "Borussia" Vācijas kausa finālā uzvarēs Frankfurtes "Eintracht", ceļazīmi saņems arī septītā labākā komanda, kas ar 48 punktiem bija "Freiburg".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!