Foto: AFP/Scanpix

Planētas ceturtā rakete Rafaels Nadals piektdien cieta zaudējumu Romas "Masters 1000" sērijas tenisa turnīra ceturtdaļfinālā.

Nadals ar rezultātu 4-6, 3-6 piekāpās ranga septītajam numuram Dominikam Tīmam, ciešot šosezon pirmo zaudējumu uz māla seguma.

Līdz ar to Tīmam izdevās revanšēties Nadalam par šosezon piedzīvotajiem zaudējumiem Barselonas "ATP World Tour 500" un Madrides "Masters" turnīru finālos.

Nadals nepilna mēneša laikā bija izcīnījis trīs titulus uz māla seguma un bija favorīts uz uzvaru arī Romā. Aprīlī spānis triumfēja Montekarlo "Masters 1000" sērijas turnīrā un Barselonas "ATP World Tour 500" sacensībās, turklāt abos turnīros viņš ir izcīnījis pa desmit tituliem. Tāpat aprīļa beigās viņš kļuva par pirmo tenisistu, kurš ieguvis 50 titulus uz māla seguma.

Tīms pusfinālā spēkosies ar pasaules otro raketi Novāku Džokoviču vai Huanu Martinu del Potro.

Tikmēr otrā pusfinālā tiksies Aleksandrs Zverevs un Džons Isners, kuri ceturtdaļfināla spēlēs uzvarēja mača favorītus. Pasaules ranga pirmā piecdesmitnieka jaunākais tenisists Zverevs (ATP 17.) ceturtdaļfinālā ar 7-6 (7:4), 6-1 pārspēja pasaules sesto raketi Milošu Raoniču.

Savukārt ranga 24.numurs Džons Isners ar 7-6 (7:3), 2-6, 7-6 (7:2) pārspēja ATP ranga astoto numuru Marinu Čiliču.

Turpat notiekošā dāmu turnīra Romas WTA "Premier" pusfinālu sasniegušas Simona Halepa un Kiki Bertensa.

Pasaules ceturtā rakete Halepa ceturtdaļfinālā ar 6-2, 6-4 pārspēja igaunieti Aneti Kontaveitu, kura WTA rangā ieņem 68.vietu. Tikmēr ranga 20.numurs Bertensa ar 6-3, 6-3 apspēlēja Darju Gavrilovu, kura rangā atrodama 33.pozīcijā.

Ziņots, ka Latvijas tenisistes Anastasija Sevastova un Jeļena Ostapenko piedzīvoja zaudējumus Romas turnīra otrajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!